Endometriózis

Tisztelt Doktornő! 2017 novemberében volt egy méh eltávolításom petefészkekkel együtt. A szövettani eredményem endometriózist állapított meg és nem olyan régen tudtam meg, hogy némely nőgyógyászati betegségek adókedvezményre jogosítanak. Szeretném tudni, hogy az én esetembe (mivel el lett távolítva a méhem) jogosult vagyok e az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény igénybevételére, illetve végleges vagy ideiglenes fogyatékosságnak számít e az esetem? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Farkas Ágnes válasza endometriózis témában

Kedves Hölgyem!

Amennyiben Önt gyógyultnak nyilvánították, nem jogosult az adókedvezményre. A méh és petefészkek eltávolítása utáni állapot nem fogyatékosság. Az endometriosis akkor jogosít valakit adókedvezményre, ha nem gyógyítható, hanem folyamatos kezelést igényel. Ha úgy érzi, ez az Ön esetében nem egyértelmű, érdemes lenne a kezelőorvosával is beszélnie erről.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2022. május 03., 17:34; Megválaszolva: 2022. május 18., 01:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Endometriózis-állandó fájdalom
Üdvözlöm! Szeretnék segítséget kérni a betegségemmel kapcsolatosan. Sajnos állandó kismedencei fájdalmam van a csípőcsont mellett a jobb...
Endometriózis
Tisztelt Doktor Úr! 2006 óta vannak endometriózisos panaszaim, ketszer műtöttek 10 cm-es cisztával laporoszkópia során. Az egyik petefészkemet...
Endometriózis és szövettan
Tiszteletem! 38 éves vagyok. Laparoszkópos műtétem volt, csokoládéciszta miatt. Műtét során eltávolította az orvos az egyik petevezetéket és...
Endometriózis és fogamzásgátló...
Kedves Doktor Úr! 2014. szeptember 9-én műtöttek meg endometriozissal, a nőgyógyászom utána fogamzásgátló tablettát írt fel, amit nem kezdtem...
Rákszűrés - Endometriózis
Tisztelt Doktor úr! Annyi lenne a kérdésem, hogy az endometriózis a rákszűrés ereményeképpen derül ki, vagy az már a "manuális" vizsgálatnál...