• Mit jelent a cytológiai eredményem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Ma megkaptam a cytológiai vizsgálaton eredményét, melyen minden negatív lett. Egyedül a kenet értékelhetőségénél az egyébhez lett odaírva a "cytolisis". Ugyanakkor nem hívtak vissza és a leleten sem szerepel, h ismétlés vagy kontroll kellene. Kérdésem, hogy mit jelent ez az eredmény? Köszönöm, hogy megtisztel válaszával!

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A normál hüvelyflóra része a Doederlein pálcika alakú baktériumok, melyek a hüvely savas kémhatásáért felelős tejsavat termeli. Ezek biztosítják, hogy nincs hüvelygyulladás,ill. nem tudnak más baktériumok vagy gombák elszaporodni a hüvelyben. Citolízisnél a baktériumok nagy számban elpusztulnak (sokszor pl. a túl savanyú kémhatás vagy antibiotikum adása miatt), ezt bő, fehér, sűrű váladék folyásaként lehet észlelni. Ezzel teendő nincs.Negatív lelet esetén nincs ok aggodalomra.


        Kérdés: 2019. május 22., 16:00; Megválaszolva: 2019. május 27., 20:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések