• Ovuláció után egy héttel menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! December 14-én ultrahangon megállapították, hogy 23 mm-es érett tüszőm van, a mai nap folyamán (december 21) azonban erős barna folyásom kezdődött -ez nálam a menstruációs vérzés előtt kb.fél nappal mindig van. Úgy tudom, hogy a peteérés után kb.két hétre szokott megjönni...pont egy éve volt már ilyen, akkor ov.teszttel állapítottam meg a peteérés időpontját. Az akkori orvosom viszont azt mondta, biztos valamit rosszul mértem, mert nem történhet meg az, hogy a peteérés és a következő menstruáció között ilyen kevés idő teljen el. Rendszeresen járok vizsgálatra, mert másfél éve szeretnénk kisbabát, de elég rendszertelen a ciklusom. Tavasszal 9.héten elvetéltem. A baba jól, jó helyen tapadt meg, de nem fejlődött. Az biztos, hogy pco-ról és inzulin rezisztenciáról is szó van. Majdnem két éve szedek femibiont, most pedig méhpempőt is (tavasszal, amikor várandós lettem, előtte is ettem). A kérdésem tehát: hogy lehetséges, hogy pé.után egy hétre megjön illetve mire utalhat mindez? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a vérzészavar témában

        Kedves Kérdező! Jó lenne többet tudni az előzményeiről és az eddigi különböző leleteiről, mert a a futólag említett két diagnózisa a kérdésben komoly szerepet játszhat. A valódi PCO és a terápiás próbálkozások után nem várható pontosan bonyolódó ciklus. Érettnek vélhető Graaf tüsző szerű képlet sem biztos ovulációs garancia, de ha ovulált is, a sárgatest fázis elmaradhat vagy elégtelen lehet és máris nem pontos a várt vérzésidő.Fontos, hogy már volt terhes és bízzon a szakma odafigyelésében, ne veszítse türelmét és meglátja, eredményre fog vezetni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 21., 14:20; Megválaszolva: 2018. december 30., 09:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: