Milyen nőgyógyászati megbetegedés lehet?

Jó napot! 35 éves vagyok. Menstruációm rendszertelen, fájdalmas, görcsös 18, 20 éves korom ót. 7.óta menstruálok.8.osztályos koromban ajobb mellemben volt ciszta amivel 18 éves koromig jártam kontrollra. Az emlőket ha nem vizsgálják miért írják oda. Leletemen a következő szerepelnek amiket nem értek.Ép portio. hátul, a méhszájon intakt laphám látható, KK1, kp.nagy méh anteflexio-versioban van, mozgatásra, megemelésre nem érzékeny, az adnextájakon kóros nem tapintható. A Duoglas üres, ledomborítva, nem érzékeny. Uterus anteflexioban, EM 12 mm Sliding sign mindenütt rendben. A bal oldalon a fundusra rögzült ovárium. Jobb oldali ováriumban egy 1, 3 cm-es, széli részein hyperechogén területeket tartalmazó apró cystikus képlet. USLek, torus, rendben. Látható rectum szakasz eltérés nélkül. Elküldtek Kismedencei MR-re endometriozis gyanúval. Ezek a tünetek utalhatnak másra is? Fogamzásgátlót nem szedek, nem szedtem és soha nem szültem. Jelenleg epilepsziám, nem meghatározott személyiségzavarom, pszichózisom van

Dr. Tekse István válasza uh témában

Kedves Kérdező!

UH jele elsősorban dermoid cisztának imponálna.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2018. június 24., 13:59 ;Megválaszolva: 2018. június 30., 21:45
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
mit jelent a diagnózis?
Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyászati vizsgálaton voltam (2015.aug.3.) , a következő eredménye lett az ultrahangnak. Rendes nagy, homogén uterus.Nyh:...
UH lelet
A ciklus 12. napján voltam UH-on, eredményem a következő: uterus 98*40*47 mm-es, az endometrium vastagsága 7mm. Dom. follikulus nem látható....
Szabad hasüregi foyadék
Tisztelt Doktornő / Úr! Kb. 1 hete elvetéltem (5 hetes voltam) . Mivel elég korai volt a terhesség, ezért nem volt szükség műtéti...
Uterus UH vizsgálat
Az UH-os leletemen az áll: endometrium vastagsága: 2, 5mm. Endometrium-myometrium átmenet éles. Ez a normálistól eltérő? Az utóbbi mire utal?...
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok