HPV felülfertőzés 2.

Kedves Doktor Úr! Az előző kérdésem címe: „HPV felülfertőzés” volt. Válaszát köszönettel megkaptam a napokban. Szeretnék reagálni és néhány további kérdést feltenni. Mivel az Ön válasza utáni napon volt esedékes a 3 hónapos ismétlő rákszűrés a HPV eredmény miatt, ezért elmentem az sztk-s nőgyógyász doktor úrhoz, hogy vegye le a kenetet, és tipizáljuk a HPV-t. Ez tegnap meg is történt, 4-5 hét múlva lesz meg az eredmény. Sajnos az előző mintavételi leleten arra a kérdésre vonatkozóan, hogy volt-e előzmény, az orvos nem jelölte be, hogy 2006-ban in situ carcinomám volt, tehát ez a mintát vizsgáló orvos számára nem volt tudott. A vizsgálati lapon az volt bejelölve, hogy nem volt előzmény. Ezt a tényt jeleztem most a doktor úrnak, és kérdeztem, hogy ha a valóságnak megfelelően jelezve lett volna a lapon az előzmény, akkor nem lett volna-e más a kezelési protokoll, tehát nem kéne-e ezt a dolgot komolyabban venni, mint egy előzmény nélküli HPV-s betegnél? Azt mondta, hogy azért nem került rá a vizsgálatkérő lapra az előzmény, mert a 2006-os adatok nincsenek már meg a gépében, de amúgy sincs jelentősége, és nem kell megijednem, nem igazán fordul elő, hogy 10 év múlva kiújul egy ilyen betegség, ráadásul nekem épben kimetszették, ha gond lett volna, már előbb lett volna. Azt mondta ha ki is újul, nem jut el az in situ állapotáig, illetve, hogy egy HPV-s lelet után azért még vannak lépcsőfokok, (CIN1, CIN2, stb) míg eljut az ember a méhnyakrákig, ezért nem kell megijednem annyira, várjuk meg a következő leletet. Doktor úr, igaza van a másik doktor úrnak? Ne ijedjek azért annyira meg? Vagy igen? Az Ön tanácsára, ha most keresnék egy hozzáértő szakembert, akkor sem kapnék 4-5 hétnél korábban eredményt, igaz? Tehát rendben van, ha megvárom ennek a vizsgálatnak az eredményét, vagy legyek okos és lépjek még időben, igen ám, de ki csinál nekem holnapra eredményt, ami alapján akár egy konizáció szóba jöhet, ha nagyobb a baj. Mondjuk én már 2-3 hónapja észrevettem, hogy igen nagy alvadt vér darabok ürülnek belőlem menstruációkor, meg is ijedtem, és folyások is előfordulnak egy ideje, fene tudja, de olvastam, hogy ezek a tünetek akár a méhnyakrák tünetei is lehetnek. Most mi legyen doktor úr? Lehet, hogy már javában méhnyakrákom van, és a rákszűrési lelet nem mutatja ki teljes bizonyossággal? Vagy azt azért kimutatná egyértelműben a rákszűrési eredmény? Ha HPV-t mutat ki a lelet, akkor nem lehet valójában CIN3-am, vagy még rosszabb, igaz? Ezt szeretném tudni. Válaszát tisztelettel és köszönettel várom kedves Doktor Úr! Ui: mellékelem a 3 hónappal korábbi rákszűrési eredményt a tisztánlátás érdekében.

Dr. Kiss György válasza HPV felülfertőzés? témában

Tisztelt Hölgyem!

Köszönöm az októberi cytológiát.

Azt értelmezve, ott arról van szó, hogy enyhe foku /LSIL / laphámelvátozás van és HPV gyanu és ASCUS sejtek.

Ön mindent nagyon jól tett idáig és ezt még ki kellene egésziteni egy

CYNTEC PLUS vizsgálattal, mely megmutatja, hogy ha van is HPV érintettség a kimutatott virus mutat-e inváziót- Ez kenetböl, 2 fehérje kimutatásával / p16-os és Ki 67 -es / meghatározásával történik. Ha ez a teszt pozitiv, akkor operálni kell. ha negativ, akkor legalább 1 évig nem kell bajtól tartania.

Kérem, lehetőség szerint nyugodjon meg és ezt a Cyntec Plust kezelőorvosával konzultája meg!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. február 03., 11:01 ;Megválaszolva: 2016. február 03., 17:12
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...