Babatervezés

Üdvözlöm! 1.5 éve szültem és most párommal kistestvért szeretnénk.Ovulációs tesztet használok. Szeptemberi hónapban jelzett a teszt, utána következő hónapban nem jelzett. Múlt hónapban nem figyeltem.Ebben a hónapban egy nőgyógyászati vizsgálaton 25 mm petét látott az orvos de a teszt nem mutatott megint semmit. Most menstruáció előtt 1 héttel lpecsételő vérzésem van.Ilyenkor milyen vizsgálatra célszerű elmenni, esetleg hormonok okozhatnak ilyet? Köszönöm

Dr. Kiss György válasza Babatervezés témában

Tisztelt Hölgyem!

Az ovulaciós tesztek informatió tartalma kb. 40 %. , UH vizsálattal /tüszőmérés/ és hormon meghatározással együtt értékelhető talán jobban.

Számomra viszont a pozitiv családtervezés azt jelenti, hogy tessék elkezdeni valami fólsav tartalmu tablettát szedni, minden

féle fertőzéstől--virus, gomba, bacterium óvakodni, nagyjából kiszámolni az optimális középidőt és minden jó környezeti tényzőt megteremteni, hogy a fogantatás a legjobb testi, lelki körülmények között jöjjön létre /orvosokat messzire elkerülni ezen idő alatt/

Bocsásson meg, de ellene vagyok minden felesleges medikalizációnak!

Tréfán kivül, hüvelyi UH vizsgálatot azért javasolnék, mert lehet, hogy az a 25mm-s tüsző nem repedt meg és az is okozhat vérezgetést.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 11., 11:13; Megválaszolva: 2016. január 11., 16:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
babatervezés
Tisztelt DoktorÚr! 3 éve fogamzásgátló abbahagyása után, hónapokig elmaradt a menstruációm.Laboreredményben a luteinizáló hormon 21, 3, valamint...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
2 hónapja kimaradó menstruáció...
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...