babatervezés

Tisztelt DoktorÚr! 3 éve fogamzásgátló abbahagyása után, hónapokig elmaradt a menstruációm.Laboreredményben a luteinizáló hormon 21, 3, valamint a homocisztein is magasabb volt.Tudomásom szerint azt jelenti, hogy a petefészek nem megfelelően működik. (pco-t nem diagnosztizáltak) Azóta 2 éve szedek Mistralt, de ha abbahagyom ismételten attól tartok, hogy ismét fellép a probléma.Befolyásolhatja a teherbeesést? Valamint babatervezés előtt mennyivel ajánlott abbahagyni a fogamzásgátló szedését? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza babatervezés témában

Tisztelt Hölgyem!

A fogamzásgátló után 3-4 hónap, vagyis 3-4 menstruáció után nyugodtan el lehet kezdeni a babatervezést! Ezt követően, ha fél év után, védekezés nélkül nem sikerül a "project", akkor kell gondolkodni, hogy vizsgálatra menjen.

Tehát ne ugy, hogy pár hónap sikertelenség után már nyugtalankodni kezdenek!

A nőgyógyászati meddőségi kivizsgálásnak szigoru rendje van és jobb nem azzal kezdeni, mikor mehetne természetes uton is. Rutin nőgyógyászati vizsgálat, cytológia, kismedencei UH végzése viszont indokolt a babatervezés megkezdésekor!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

PS: hormonmeghatározást csak indokolt esetben, a homocisztein emelkedést kezelőorvosának emlitse meg a rutin vizsgálat alkalmával.

Kérdés: 2015. január 14., 22:08; Megválaszolva: 2015. január 14., 22:41
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45