Együttlét utáni hólyaghurut

Tisztelt Doktornő/Úr! Már lassan 5 éve járok urológushoz, nőgyógyászhoz a problémámmal, de nem tudnak segíteni rajtam. A párommal való együttlét után egy nappal folyamatos vizelési ingert érzek. Csíp, szúr amikor pisilek, és sajnos hólyagürítés után sem múlik el a fájdalom. Volt már véres a vizeletem és a legtöbbször gyulladás is kimutatható. Régebben csak párszor jelentkezett nálam ez a probléma, de kaptam rá antibiotikumot és helyre jöttem. Mára azonban mindennapossá vált a probléma, egy nap sem telik el fájdalom nélkül. Partnert is váltottam azóta, de a probléma ugyanúgy jelentkezett, megvizsgálták őt is, szedte velem együtt a gyógyszert, de nem használt, ugyanúgy fájdalmaim vannak, tehát a gond biztosan velem van. Temérdek gyógyszert szedtem már, és számtalan hüvelykúpot is kipróbáltam már, viszont egyik sem segített. A citológia negatív, kenetet is vettek már, ami szintén negatív. Teljesen el vagyok keseredve, hogy senki nem tud segíteni, mindenki csak kísérletezik rajtam. Most már nem csak az együttlét után érzek fájdalmat, maga az együttlét is iszonyatosan fáj, elviselhetetlen. A párommal kezdünk elhidegülni egymástól, mivel ő nem akar fájdalmat okozni nekem, én meg már az együttlét gondolatától is bepánikolok, hisz tudom, ha nem közben utána biztosan fájni fog. Emellett folyamatos hüvelyi folyásom van, amire általában azt mondják, hogy normális, mivel nincs baktérium, se gomba, de van, hogy olyan szintű a folyás, hogy a bugyim és a nadrágom is átázik, nem hiszem, hogy ez normális lenne. A folyás fehér/átlátszó és szagtalan. Kérem segítsen rajtam!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a hólyaghurut témában

Kedves Kérdező! A nőgyógyászat legegyszerűbb, minden napos, mégis legnagyobb problémáját tálalta nekem. A hüvely egy nagyszerűen felépített glikogén dús hüvelyváladékkal ellátott védett barlang, egyenletes meleggel, a legtökéletesebben védett és vonzó baktérium vagy gomba tanyahely. De nagyszerű önvédelmi rendszer is kialakult benne ezek ellen, amit sokszor elrontunk és nem könnyű helyreállítani. Bár a bármivel fertőzött hüvely a húgycsövön át kiinduló kapuja lehet felfertőző hólyaggyulladásnak is, ezt az urológia sokkal többször hozza fel indoknak, mint az a valóságban van. A hüvely tökéletes védelmi alapja a milliárdnyi tejsavbaktérium, amelyek a hüvely hámjának glikogénjéből tejsavat gyártanak saját anyagcseréjükhöz és ha emlékszik a kémiára, ez egy kifejezett savasságot, PH-val jelölve 3 és 4 közöttit hoznak létre. Ebben a savas légkörben nem marad meg más kórokozó, de ez a tejsav baktérium társaság azonnal elpusztul, ha bármely okból bármely antibiotikumot használja. Márpedig Ön sokáig, sokfélét kapott. Totál eltűnt a védő katonaság a várból, az első boldog arra járó kórokozó azonnal elfoglalja és nehezen adja vissza a luxustanyahelyet. Aztán felmászik a hólyagba esetleg és minden kezdődik elölről. Tehát: ha egyszer hólyag és hüvely jól eltalált gyógyszerrel kórokozómentes és a partner is ugyanezekkel lett kezelve, hogy ne oltogasson vissza, akkor jön azonnali folytatásban valamelyik recept nélkül kapható hüvelyi PROBIOTIKUM, melynek olvassa el a használati utasítását, és ha lehet, már panaszmentesen később, heti egyszer alkalmazza évekig, ha antibiotikus korszak szükséges, akkor újra naponta. Így a vár katonasága mindig erős lesz és visszaver minden behatolót.

Kérdés: 2015. október 01., 16:15; Megválaszolva: 2015. október 07., 19:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?