• Gyulladás vagy nem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Szakértő! Ma elmentem az urológushoz az eredményemért és a vizeletből semmiféle kórokozó nem mutatható ki. Tulajdonképpen azzal a problémával fordultam az orvoshoz, hogy szexuális együttlét után az elmúlt 2 hónapban 2x is hólyaghurutom alakult ki. Ezt kezeltem a Zanocin nevű antibiotikummal, melyet sikerült vény nélkül beszereznem. Említettem az orvosnak, hogy mostanában furcsa bizsergő érzésem van a húgyhólyagom környékén. Erre gyakorlatilag nem is reagált. Azt mondta hogy szexuális együttlét után szedjek be egy szem SUMETROLIM tablettát és ha minden változatlan új kezelési terv lesz. Szerintem a húgycsövemben lehet gyulladás és ezt nem szeretném figyelmen kívül hagyni és miután elolvastam a kapott gyógyszer tájékoztatóját arra gondoltam, hogy beszedném az előírtaknak megfelelően az egész dobozzal nem pedig csak együttlétek után. Mindenestre azt gondolom, hogy nem lettem rendesen kivizsgálva. Azt mondta, ha mégis kialakulnak a tünetek menjek vissza, de akinek már volt hólyaghurutja gondom tudja, hogy az milyen fájdalommal jár és ezt nem igazán szeretném újra átélni. Ezért fordultam erre a weboldalra segítségért. Előre is köszönöm. Üdvözlettel Renáta

        Dr. Papos István válasza a hólyaghurut témában

        Gyakran a visszatérő hólyaghurut az együttlétek alatt a hüvelyből a húgycsövön keresztül a hólyagba jutó bakériumok elszaporodásával magyarázható, ezért javasolta a kolléga a Sumetrolim együttlét utáni szedését. Amennyiben halmozottan fordul elő a hólyaghurut, Urovaxom kúra javasolt 3 hónapig.


        Kérdés: 2018. január 31., 22:00; Megválaszolva: 2018. február 03., 10:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: