Mit tudok tenni a rendellenes vérzéssel?

Kedves Doktor Úr, Pcos szindrómával diagonsztizáltak ezelőtt 7 évvel. Kezeltek eleinte fogamzásgátló tablettval de mivel fibro-adenom csomó volt a mellemben azt abba hagytam. Műtét során eltávolításra került a csomó, nem volt rossz indulatú. Utána kaptam Metformin-os kezelést és Myo Sun-os kezelést is, az előbbi hatásos volt az utóbbi nem. Most is 1000 mg. Metfogamma gyógyszert szedek. Nem tervezek egyenlőre teherbe esni de mivel hatásos volt ezelőtt így ezt tanácsolta az orvos. Szeptemberben polipot diagnosztizáltak amit egy beavatkozással el is távolítottak. Menstruáció jelentkezett utána októberben és december elején, viszont most már több mint egy hónapja napi szinten enyhe vérzésem van ami zavaró. Voltam a napokban nőgyógyásznál de ő szerinte ez normális, ettől nem kell megijedni. Ő egy elhúzodó mentruációval magyarázza, vagy mivel a kivizsgálás során tűsző maradványokat látott szerinte az takarodik. Kérdésemre, hogy ez hogy lehetne megszüntetni vagy orvosolni a válasz, hogy várni kell amíg elmúlik. Egy apró gombostű fej métertű polip szerű dolgot is látott de nem annyira kivehető ezért végülis elvettete ezt a diagnózist. Szerinte megvastagodott nyálkahártya, vagy a nem megfelelő menstruáció miatt van. Kérdésem a Doktor Úrtól, hogy mit tudok tenni a vérzés ellen? Nagyon zavaró főleg ami a nemi életet illeti egy kezdődő kapcsolatban...Valami orovoság? Hüvely kúp? Ami helyre hozhatná vagy amíg újra eltudok menni egy újabb nőgyogyászhoz.... Kérem szépen tessék segíteni mert nem tudom, hogy magyarázzam majd a frissen szerzett barátomnak, hogy hát ez természetes dolog. Előre is köszönöm válaszát, kellemes napot.

Dr. Szalóczy Péter válasza PCO gyanú témában

Kedves Kérdező! nehéz témát feszeget,, mert az igazi PCO nem nőgyógyászati betegség, hanem az egész szervezet egyik enzimének hiánya, ami az anyagcserében játszik szerepet és az állapot minden szervet, szövetet érint, csak a női szerveken látszik és fedezhető fel legjobban. Vérzészavar, szőrösödési hajlam, a petefészkek sokcisztás megnagyobbodása, a cukor anyagcsere zavara és következményes teherbeesési nehezítettség a legjellemzőbb tünetei. Nem tudom, ezekből melyek érintették önt leginkább. A Metformin a legkorszerűbb javítója az állapotnak. A tartós vérezgetés melléktünete, ha kellemetlen is. Hormonális hiba, mely hormon szedéssel, valamelyik úgynevezett gesztagénnel ármenetileg megszüntethető. nem lesz könnyű teherbe esnie, de próbálkozzanak mielőbb.

Kérdés: 2015. február 11., 11:49; Megválaszolva: 2015. február 11., 16:38
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Akné az állon, fogamzásgátló...
7éve küzdök az aknéval (14éves koromban kezdődött, az egész arcomon rengeteg mély, gyulladt pattanással, ekkor már 2éve menstruáltam)...
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...