menstruáció kimaradása fogamzásgátló szedése után

Kedves Doktor Úr! 33 évesen, több mint 10 évig tartó fogamzásgátló szedése után, tavaly októberben abbahagytam a gyógyszer szedését, mert úgy döntöttünk férjemmel, hogy a közeljövőben babát szeretnénk. Az első két hónapban 31/32 napra jelentkezett (meglehetősen gyenge és rövid ideig tartó) menstruációm, viszont a harmadik hónapban, vagyis pontosan 41. napja semmi. A terhesség kizárható. Érdeklődni szeretnék, hogy meddig tekinthető normálisnak a menstruáció kimaradása hosszú évekig tartó fogamzásgátló abbahagyása után. Azonnal felkeressem-e orvosom ezzel a problémával, vagy hagyjak még időd szervezetemnek hogy magától beinduljon a hormontermelés? Várom kedves visszajelzését kérdésem kapcsán. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A gyógyszeres fogamzásgátló tabletta abbahagyása után 6 hónap szükséges, amíg az eredeti állapot visszatér.Ezen idő alatt nincs szükség egyéb gyógyszeres beavatkozásra.

Azonban, ha terhességet szeretne akkor az ellenőrizhető hormonvizsgálattal, hogy a peterés segítésére szükséges-e gyógyszeres kezelés alkalmazása.

Kérdés: 2015. február 04., 11:17; Megválaszolva: 2015. február 05., 22:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye