Condyloma még mindig

Tisztelt Doktor Úr! 2014 decemberében Condylomát állapítottak meg nálam. Condyline ecsetelőt írtak fel otthoni használatra 5 héten keresztül (3 nap ecsetelés, 4 nap szünet) . Most- a 5 hetes kúra végeztével, 2 üvegcse elhasználásával – még mindig néhány szemölcsöt észlelek magamon. A folyamatos ecsetelés ellenére hogyhogy még mindig néhány szemölcs makacsul ragaszkodik hozzám? Pedig a folyamatos ecsetelés mellett az immunrendszerem erősítésére is figyelek. (vitaminok, Béres-csepp, grapefuitmag-csepp, propolisz-csepp, gyümölcsök) 2 évvel ezelőtt már volt Condylomán, csak akkor 2 hetes ecsetelés meghozta az eredményt, eltűntek a szemölcsök, igaz, akkor immunerősítő gyógyszert is írtak fel. Lehet, hogy most emiatt marad el a hatás, mivel most nem írtak fel gyógyszert? Ha tovább folytatom az ecsetelést, még van remény a szemölcsök eltűnésére? Vagy ebben az esetben már más megoldás az indokolt? 3 hét múlva (február 11-re) van időpontom az újbóli kontrollra, addig is megköszönném tájékoztató válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Condyloma még mindig témában

Tisztelt Hölgyem!

Valóban a condyloma eltávolitása elég nehézkes. Mindent jól csinál és remélem eredménye is lesz.

A visszatérő condylomás elváltozásoknál a korrekt eljárás:

-partner kivizsgálása

-Önnél a HPV tipizálás elvégzése/ a HPV 6, 11-s csoportja a felelős a szemölcsök kialakulásáért. /

- a HPV elleni oltás / Silgard inj., ami a 6, 11, 16, 18-s csoportok ellen véd, de az immunrendszerre is a leghatásosabb

- kiujulás esetén a condyloma lézeres eltávolitása ajánlott.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

PS: természetesen, a controll vizsgálat eredményétől függően.

Kérdés: 2015. január 25., 22:40; Megválaszolva: 2015. január 26., 09:17
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
HPV teszt eredménye