Feszülő mell

Tisztelt Doktor Úr, az lenne a problémám, hogy január 2-án megjött a menzeszem. Előtte 2 héttel már kezd érzékenyebbé válni a mellem ami a menstruációt követően el is múlik. Most is így történt de miután elmúlt a vérzésem a mellem ismét feszülni kezdett és mindennap egyre jobban. Terhes nem vagyok. Mi az oka?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza mellfeszülés témában

Kedves Kérdező! Jó volna tudni, esetleg van-e hormonális fogamzásgátlása? Ha nincs, a mellfeszülés általában a ciklus második felében a sárgatest hatás idején gyakori, néha rendszeres. De jó volna vérvétellel tisztázni, hogy a mellekre ható agyalapi mirigy hormon nem termelődik-e nagyobb mennyiségben, mint ahogy alacsony mennyiség mindig van. A hormont prolactinnak nevezik és túlzott mennyisége ha kimutatható, további vizsgálatot igényelne. De megpróbálkozhat felíratni bárki orvossal egy növényi homeopátiás szert, mely ennek ellenére receptköteles, Mastodynon folyadék neve, ebből 2 x 20 csepp valószínúleg megoldaná a problémát. Ha nem, kell a vérvétel.

Kérdés: 2015. január 15., 22:08; Megválaszolva: 2015. január 16., 17:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma