Melleltávolítás után

2014 október 2-án volt bal mell eltávolító műtétem! Utána bizottság döntése alapján kaptam 9 Paclitaxel kemót, utánna 25 db sugarat. 2015 novemberbe mentem mammográfiára és ultrahangra! A műtéti heg felett egy nagy csomó lett ami feszit és égető érzés van benne. Az ultra hangon azt mondták, hogy a sugár dolgozik! Az lenne a kérdésem, hogy egy évig semmi bajom nem volt egy év után kezd a sugár dolgozni? válaszát nagyon várom és előre is köszönöm Branumüller Józsefné

Dr. Tóth Judit válasza mellfeszülés témában

Kedves Kérdező!

A sugár okozta mellfeszülés valóban 1-1, 5 éven belül szokott kialakulni, de az elmondása alapján gyanusnak tűnik nekem is az összefüggés.

Ha nem egyértelmű és nem múlik, mintavétellel lehet tisztázni az eredetet.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2016. január 24., 08:08 ;Megválaszolva: 2016. január 24., 09:58
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
mellfeszülés
22 éves vagyok és már 6hónapja szedem a Volina nevű fogamzásgátlót. A nagy meleg miatt volt először fájdalmam, a ruha és az izzadás kellemetlenül...
Mitől lehetséges
3 gyermekem van császármetszéssel, és egy petefészek eltávolitásom is volt. 3_dik. gyermekem születése után elköttettem magam. Több mint egy hete...
Feszül a mellem de nem vagyok terhes
Tisztelt Doktor Úr!   Sajnos nem terhesség jele volt, mert tegnap a teszt negatív lett, és mert mától menstruálok: - ( Viszont van egy 3 cm-es...
Mellnövekedés
39 éves vagyok és kb. néhány hónappal ezelőtt a mellem egy méretet növekedett. most megint hasonló kellemetlen feszülő érzés van a mellemben. ez...
Mellráktól való félelem
Üdvözlöm a segítségét szeretném kérni. A jobb mellem kb fél éve fájdogál nem folyamatosan, nem tudom pontosan meghatározni hogy hol mert nincs...