4-5 hónapja tartó mellfeszülés egy héttel menses után

Tisztelt Szakértő! Kb 4-5 hónapja vettem észre, hogy a mensesem után alig egy héttel vagy maximum középidőben jelntkezik mellfeszülés, bimbó érzékenység, időnként kisebb alhasi görcsök. Néha enyhe fejfájásom is van, de nemtudom ez a tünetek része lehet-e. Ciklusom rendszeres, 26 +/- 2-3 nap, mostanában második naptól a vérzés elég kevés. 3 éve szültem, babát szeretnénk. Nőgyógyász szerint ovulációs fájdalom. Mi okozhatja? Érjem be a válasszal vagy érdemes a körzeti orvoshoz is elmennem? Elég kellemetlen, aggódom hogy emiatt nem lehet mégegy babánk. Köszönettel

Dr. Szalóczy Péter válasza mellfeszülés témában

Kedves Kérdező! A ciklus közepétől meginduló sárgateshormon termelődése többekben okoz hasonló mellünetket fokozódóban a menzeszig.

Viszont érdemes lenne egy oulációt is bizonyító hormontükör vizsgálatot végezni, melyből az is kiderülne, hogy nincs e többletben a prolactin nevű hormon, mely serkenti a mellműködést, fájdalmat okozhat és gátolja az ovulációt. Ezekre nem körzetiorvos gyakorlata kéne. Menjen szakintézménybe a mielőbbi baba érdekében.

Elézést kérek a technikai hiba miatti késő válaszért.

Kérdés: 2014. szeptember 10., 23:14; Megválaszolva: 2014. szeptember 23., 07:48
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
fájdalmas, feszulo mellek
Tisztelt Doktorur! Kb egy hete, a mellem nagyon megduzzadt, a mellbimboim nagyon erzekenyek, szinte fájnak, a menstruáciomnak korulbelul egy het mulva...
Feszülő mell
Tisztelt Doktor Úr, az lenne a problémám, hogy január 2-án megjött a menzeszem. Előtte 2 héttel már kezd érzékenyebbé válni a mellem ami a...
Hányinger, mellfeszülés...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A menstruációm befejeződése után 3-4nappal hányinger jelentkezett, ami azóta is tart, főleg reggel és este, de napközben...
nőgyogyászat
Tisztelt Hölgyem/Uram 3 gyerekes anya vagyok, fogamzásgátlóként a spirált választottam.1999-ben, 2003-ban és 2006-születtek a gyerekek és ezután...
mellfeszules
Kedves Doktor úr/Dokrornő! Fogamzasgatlot szedek, augusztusban hagyom abba baba tervezése miatt.Legalabb 12 éve szedem a gyogyit.Ebben az evben ketszer...