nőgyogyászat

Tisztelt Hölgyem/Uram 3 gyerekes anya vagyok, fogamzásgátlóként a spirált választottam.1999-ben, 2003-ban és 2006-születtek a gyerekek és ezután voltak a spirálok.Tavaly júliusban levették, mert lejárt az 5 év, jelenleg az óvszert használjuk, mert szeretnék szünetet tartani a fogamzásgátlásban. Az utolsó menzeszem 12, 26-án volt.Általában rendszeres, 22-28 napra mindig megjön. Mostanában észre vettem magamon az utolsó 5-6 hónapban, hogy egyre többször van mell feszülésem előtte 1 héttel.Ez legutóbb is így volt, de a mellfeszülés nem múlt el mint máskor, még mindig tart, mindkettő ugyanúgy.Nem értem, hogy miért. Ma reggel már egy terhességi tesztet is végeztem, mert bebeszélem magamnak, hogy terhes vagyok, hiába volt meg, mert a terhességeim alatt éreztem így a melleimet.Természetesen negatív lett. Mi lehet ennek az oka, hova mehetek a problémámmal. Lehetséges, hogy a hízástól is előfordulhat ilyen érzés.Később szeretnék sterilitást is elvégeztetni.Tudna erről is egy pár mondatot említeni Köszönöm a válaszát

Dr. Pétervári László válasza mellfeszülés témában

A mellfeszülés hormonális okra vezethető vissza.

A leírtak alapján hiányzik a peteérés, emiatt csak ösztrogén hormon van, mely a tüneteket okozza.

Igy a terhesség sem jön létre.

Spirál mellett is ezt lehetne tapasztalni mert az mechanikus védelmet biztosít.

A sterilizálás a petevezetők lekötését, folytonosságának megszakítását jelenti, visszafordíthatatlan.Végleges védekezési módszer.

Jogi szándék nyilatkozat után, lehet 6 hónap időtartam kivárásával elvégezni hasi műtétet igényel.

Térítési díja van.

Kérdés: 2013. január 03., 10:03; Megválaszolva: 2013. január 04., 18:29
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
fájdalmas, feszulo mellek
Tisztelt Doktorur! Kb egy hete, a mellem nagyon megduzzadt, a mellbimboim nagyon erzekenyek, szinte fájnak, a menstruáciomnak korulbelul egy het mulva...
Feszülő mell
Tisztelt Doktor Úr, az lenne a problémám, hogy január 2-án megjött a menzeszem. Előtte 2 héttel már kezd érzékenyebbé válni a mellem ami a...
Hányinger, mellfeszülés...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A menstruációm befejeződése után 3-4nappal hányinger jelentkezett, ami azóta is tart, főleg reggel és este, de napközben...
4-5 hónapja tartó mellfeszülés egy...
Tisztelt Szakértő! Kb 4-5 hónapja vettem észre, hogy a mensesem után alig egy héttel vagy maximum középidőben jelntkezik mellfeszülés, bimbó...
mellfeszules
Kedves Doktor úr/Dokrornő! Fogamzasgatlot szedek, augusztusban hagyom abba baba tervezése miatt.Legalabb 12 éve szedem a gyogyit.Ebben az evben ketszer...