méhszájseb és babvárás

Tisztelt Doktor Úr! mivel férjemmel gyermeket szeretnénk vállalni, ezért előtte elmentem egy rákszűrésre, aminek eredménye P2 lett. A vizsgálat során a doktor talált egy méhszájsebet, mely nem vérzékeny és nem is okoz panaszt nekem. Kérte, hogy menjek vissza egy kontroll vizsgálatra pár hét múlva, mert "nem tetszik" neki. Férjemmel nem mertünk házas életet élni, és saját magamat tejsavas irrigálással és cickafarkfű teával ápoltam hetekig, hátha azzal segítek. A kontroll vizsgálat környékén nem értem el eredeti orvosom, ezért elmentem a helyetteséhez, aki közölte, hogy ez nem seb, továbbra sem vérzik, hanem csak a hám kifordult picit (vagy vmi ilyesmi) és nyugodtan tervezzük a babát. Max. Lactofeel-t használjak. Ő nem műtené. Miután előkerült az eredeti orvosom, biztos ami biztos visszamentem hozzá, hiszen nála szeretnék szülni, de nem befolyásoltam az ellentétes véleményről. A vizsgálat elején behívott egy idősebb orvost, hogy ő nézze meg. Közölte, hogy valóban "bagatel" az egész, már ránézésre megmondta volna, hogy P2. De azért egy 10 napos betadine kúrát felírt nekem (ami tudtommal elég durva) és kérte ismét menjek majd vissza, amikor állítólag majd eldöntik, hogy fagyasztják-e vagy sem. A Betadine-t elolvasva "műtét előkészítésére" jó, így ellentmondásosnak találom a "bagatel" és betadine használatát. Nos teljes a zavar a fejemben. Kinek higgyek? Használjam-e a Betadine-t 10 napig, vagy rosszat teszek vele? bevállaljam a műtétet, mégha nem is annyira indokolt? Egyáltalán terhesség alatt egyáltalán lehet fagyasztást csinálni? Várom tanácsát, melyet előre is köszönök! üdvözlettel: Era

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a méhszájseb témában

Tisztelt Kérdező! A méhszáj seb csak a köznyelvben az.Nem igazi sebről van szó, csak annyi, hogy a hengerhám kikúszik a méhnyak laphámjára. A hengerhám sérülékeny és ezért néha vérezget. A hám-nyugtalanság, márpedig ez az elváltozás annak számít, a rák előfutára. Ezért jó kezelni még időben. A kezelési módok választásában én nem tudok segíteni, ez a kezelőorvos kompetenciája. Fagyasztást lehet terhesség alatt csinálni. Üdvözlettel: Dr. Törő

Kérdés: 2014. április 04., 08:09; Megválaszolva: 2014. április 07., 09:29
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?