Petefészek rosszindulatú daganata

Üdvözlöm. Kislányom 17 éves, ez év júniusában megműtötték, és eltávolítottak egy, a bal oldali ováriumból kiinduló köldökig érő 190x115x150mm-es cystát. A szövettan Borderline mucinosus tumort írt le, ezután 3 kemoterápiát kapott. Tegnapi nap kontrolvizsgálaton voltunk. UH: r-nagyut. az uterus felett kissé jobbra 3, 62x2, 66 cm-es resist., amelyen belül keringés nem detektálható. A bo. ovarium részben hozható látótérben, benne kissebb cystak. Vélemény: R: a korábbi onko-team rendelését követve történjen újabb onko-team. A fenti vizsgálati lelet szerint SLO végzése indokolt, sze. intraop. pathol. konz. és a műtét ennek függvényében való kiterjesztése.Diagnózis a petefészek rosszindulatú daganata C56HO Cystadenoma papillare mucinosum, a rosszindulat 84733. Legyen szives nekem elmagyarázni, hogy most az orvos mit állapított meg, és hogy mire számíthatunk. Köszönöm Várom mielőbbi válaszát. szilvia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza petefészek daganat témában

A leírtak alapján ismételt műtéti beavatkozás jöhet szóba a daganatos orvosi csapat szakvéleményét követően. Az esetleges műtéti beavatkozás során kórszövettani vizsgálat végzése, mely meghatározza a műtét további menetét.Fontos lenne daganat mentessé tenni.

Kérdés: 2014. szeptember 09., 09:22; Megválaszolva: 2014. szeptember 11., 00:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Felszívódhat ez a cysta, vagy...
Tisztelt Doktor Úr! Ultrahang vizsgálati leletem a következő. Bal ovárium30x28x30mm állományában26x25x26mm cystikus resistentia ábrázolódik...
Mit jelent?
Tisztelt Doktor/úr/nő! A kérdésem a következö. az ultrahang vizsgálatom eredményén a következö diagnózis olavsható: A bo-i ováriummal...
petefészek daganat?
Kónyáné Magyar Erikának hivnak, 38 éves, gyerekét egyedül nevelő fiatalasszony vagyok. 10 évet ápolónőként dolgoztam az ózd városi kórház...
Petefészek daganat metastasis
51 éves nő vagyok. 2006-ban operáltak petefészek rosszindulatú daganatával. 6 alkalommal kaptam kemoterápiát, meggyógyultam. 2009 11.25-én az MR...
Hajhullás oka