Hüvelygomba 8 éve

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Már 8 éve küzdök a folyamatosan visszatérő hüvelygombával. Az orvos akihez jártam nem foglalkozott vele különösebben, csak felírta a gyógyszereket, néha tenyésztést csináltunk ahol a gomba volt pozitív. Elmentem egy magánorvoshoz ő is kivizsgált, majd azzal lezárta, hogy hajlamos vagyok erre a betegségre. Én azonban szeretnék meggyógyulni. Párom is beteg lett miattam, neki se múlik el, pedig direkt többször beiktattunk szexmentes időszakokat (1-2hónap), de ez idő alatt is magától kijött a betegség. Annyit megfigyeltem, hogy menstruáció után mindig kijön rajtam, valamint ha nagyon stresszes időszakot élek át. Ilyenkor elég erősek a tünetek is. Ha a párommal együtt vagyok, másnap rögtön megint előjön, még ha óvszert használunk is. Sokszor használtam canesten kombit a tünetek ellen, de mostanában azt figyeltem meg, hogy attól csak erősebb a viszketés, azóta nem használok csak betadine kúpot. Szeretnék segítséget kérni, hogy ebből a makacs betegségből végre meg tudjak gyógyulni. Ön szerint érdemes lenne elmenni közösen a párommal bőrgyógyászhoz? Mit tanácsol? Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelygomba témában

Kedves Kérdező! Ne Canesten szinten kezelje magát. Ha biztos benne, hogy most is gombás fertőzése van, hetente 3 héten át 1-1 Fluconer kapszulát szájon át vegyen be, partnere is. Fel kel iratni. A gyógyzerktől meggyötört és elpusztított hüvelyi védő tejsav baktériumokat sürgősen vissza kell telepíteni bármely hüvelyi recept nélkül kapható probiotikummal. Bevezetésképpen egy hétig naponta helyezzen fel egyet, majd heti kétszer hosszabb távon. Ha végre rend van, heti egyet még hosszabban.Hüvelyi gyógyszerként, de csak 3 napig felhelyezhet Mikogal nevű három kúpot (receptköteles), indulóban, de utána csak a protexint.Sohase használjon Betadin kúpot, mert a még az írmagját is kiirtja a tejsav . Ha bármikor antibiotikum szedésre kényszerül egyéb okból, mindíg helyezzen fel másnaponta egy gombaellenes hüvelykúpot majd vissza a protexinre.

Kérdés: 2014. május 26., 06:14; Megválaszolva: 2014. május 27., 07:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...
Hüvelyi folyás