trichomonas

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy a trichomonas kizárólag szexuális úton kapható-e el és az óvszer teljes védelmet nyújt-e ellene? Partnerem állítja, hogy ő sehol sem kaphatta el, de én tavaly is és idén is megfertőzödtem. A nőgyógyászomtól határozott választ nem kaptam, csak, hogy a koromnál fogva a hüvelyem fogékonyabb a fertőzésekre, így előfordulhat, hogy máshol szedtem össze.De nagyon ügyelek a nyilvános WC használatnál, csak zuhanyzom, külön törülközőt használok. Mindkét alkalommal az együttlét után egy héttel kezdődtek a tünetek.Lehet, hogy én tényleg érzékenyebb vagyok? És akkor mit tehetek, hogy ne kelljen állandóan rettegnem ettől az utálatos parazitától? Reménykedve várom válaszukat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a trichomonas témában

Kedves Kérdező! A Tricomonas nem egy utálatos, hanem egy gyakori egysejtű protozoon, de ezzel ön nem vigasztadik. Ha Klion d 100 kúpot is használ, legalább egyszer felhelyezés után legyenek együtt, hogy a testmelegben kenhetóvé olvadt kúpanyag kenje be a partnert is tökéletesen a vissza oltás elkerülésére. A kúpok, vagy bármely gyógyszer kiirtja a szükséges védő tejsav baktériumokat is, gyors vissza telepítésükre használjon recept nélkül kapható bármely hüvelyi probiotikumo. Olvassa el a használati utasítást. Ha rend van végre, heti 1-2 x használja hosszú távon tovább.

Kérdés: 2014. május 25., 16:15; Megválaszolva: 2014. május 26., 19:13
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?