Petefeszek ciszta rutinvizsgálat alatt

Tisztelt Dr.No/Ur Januarban petefeszek cisztat fedeztek fel rutinvizsga alkalmaval.3 ho Desorelle szedese utan sem mult el a nogyogyaszom szerint amit fenykeppel is alatamasztott, jelenleg laparoszkopias mutetre vagyok eloirva. A problema ott kezdodik, mivel a mutetbe nem voltam belenyugodva elmentem egy prof.hoz aki azt allitotta, hogy nincs cisztam, ket napra ra viszont a nogyogyaszom azt, hogy van.Jelenleg nagyon bizonytalan vagyok, hogy kinek lehet hinni, mivel mindket doktor elismert nogyogyasz. Mi az On velemenye? Es ha csakugyan van ciszta akkor egy akkora meretu roncsolhatja e a petefeszket, vagy okozhat e kart, ha 3 honapig nem teszek semmit vele es probalkozunk babaval termeszetesen a fogamzasgatlot sem szednem.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a petefészek ciszta témában

A látott ultrahang képen petefészek ciszta látható. A nagysága határeset méretét tekintve, ugyanis 4cm, 40mm felett beszélünk cisztáról. Ez nagyvalószinüséggel funkciónális, ultrahang vizsgálatot közvetlen a menstruációt követően kell végezni, akkori mérete a döntő.Ezenkivül vérből CA-125, He4 vizsgálat, daganat jelző végzése célszerű, ezután dönteni a beavatkozásról.Néhány hónap várakozás lehetséges.

Kérdés: 2014. április 18., 15:08; Megválaszolva: 2014. április 21., 18:54
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele