• Tumor marker

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr ! 50 éves vagyok két éve nincs mensesem , de állandó petefészek cystaim voltak. Most a cytologiai eredményem P2 , a jobb ovariumban egy 2,5es egy 3 cm-és egyszerű cysta volt. A tumor marker CA 125 jó volt CA 72-4 viszont 33 volt (6,9 helyett). Ad e okot aggodalomra és milyen további vizsgálatot tetszik javasolni ? Válaszát előre is köszönöm .

        Dr. Szalóczy Péter válasza a petefészek ciszta témában

        Kedves Kérdező! Mivel az ön menopauzális állapotában a petefészkek hormon termelő szerepe megszűnt,és hajlamosak a cisztás elfajulásra, én mindenképpen híve lenék azok eltávolításának akár egyszerű laparoszkópos módszerrel. A ciszták éppen a menopauzális korban hajlamosak hosszabb fennállás után rosszindulatú elfajulásra. Ne szorongjon a jövőben, szabaduljon meg az esetleges tűzfészkektől.Ha nem operálnak, a marker magismétlése szükséges.


        Kérdés: 2020. augusztus 07., 11:00; Megválaszolva: 2020. augusztus 09., 10:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!