• Petefészek ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nemrégiben hasiultrahangon ,a jobb petefészekben egy 40×28mm-es vékony falú vékony septumokat is tartalmazó cystosus képlet volt felfedezhető.A vizsgalat előtt pár nappal a nőgyógyászom hüvelyultrahangot végzett de nem említette ezt a cisztát.Lehetséges ,hogy nem vette észre?Ön szerint minél hamarabb keressem fel újra az orvosomat?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a petefészek ciszta témában

        Kedves Kérdező!A petefészek bármely életkorban cisztaképződésre hajlamos szerv, a benne tárolt számtalan őstüsző kiinduló anyaga ennek. Általában jóindulatúak, nagy méretűvé tudnak fejlődni, ha időben nincsenek diagnosztizálva. Elvben hajlamosak lehetnek idővel a cisztafal egy területén rosszindulatúvá fajulni főleg menopauzális életkorban. Elvben a hüvelyi ultrahangnak mindenképpen jelezni kellett volna egy ekkora petefészek cisztát. A bizonytalanság megszüntetésére mindenképpen érdemes egy újabb konkretizáló ultrahang, és ha a ciszta létezik, az ön életkorában az említettek miatt el kéne távolítani.A műtéti megoldás több szintű lehet a laparoszkópos cisztakivételtől a teljes méh eltávolításig. Bízza orvosaira.


        Kérdés: 2020. július 18., 14:08; Megválaszolva: 2020. július 20., 11:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: