Hüvelygomba!

Tisztelt doktor úr! 40 éves nő vagyok.Három hónapja hüvelygomba fertőzést állapítottak meg.Kezelésem comb.glob és canesten kombi volt, de nem használt. Aztán 2 hónapig szedették velem a Mycosyst Gyno kapszulát, érdem nélkül.Ezelőtt canestent és klion hüvelykúpot alkalmaztam, de sajnos panaszaim továbbá is fenn állnak. A nőgyógyászom tegnap vette le a hüvelykenetet melynek eredményét csatolom. A gyógyszeres terápiát írt Femiflo 150mg Kemeny kapsz.-ból 2 db-ot (Hetente egyet), Gynoflor hüvelytabl.6 db-ot. Az lenne a kérdésem, hogy a Mycosyst Gyno kapszulát szettem 6 hétig, de tüneteim nem szüntek hanem inkább fokozódtak és a gyógyszertárban azt mondták hogy a Femiflo gyógyszernek is ugyanaz a hatása.Ön szerint így kilehet irtani a gombát, ha eddig ezek a ható anyagok nem segítettek? Mi a véleménye önnek erről a fertőzésről illetve terápiáról? Mit javasol további lépésként? Idejét és válaszát előre is Köszönöm! Üdvözlettel! Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a hüvelygomba témában

Tisztelt Kérdező! A hüvelygomba ma már népbetegségnek számító nagyon makacs, vissza-vissza térő megbetegedés. A kezelési protokoll első számú szabálya, hogy egyszerre kell a partnereket kezelni, mert ellenkező esetben könnyen visszafertőződhetnek. Ezt ping-pong fertőzésnek is hívják. A hatásos kezelés belső és külső kezelésből áll.Tehát szájon át tabletta szedéssel egyidejűleg a hüvely lokális kezelése is szükséges.Sajnos a hüvelygomba a nedves törülközőkben is tud szaporodni, ezért szükséges a közös törülköző használat elkerülése és a törülközők fertőtlenítő mosása. Mindezen módszerek alkalmazása esetén is sajnos a gomba visszatérése lehetséges. Ezért fontos a normális hüvelyflóra helyreállítása és a higiénés szabályok betartása. Üdvözlettel: Dr. Törő

Kérdés: 2014. április 17., 15:35; Megválaszolva: 2014. április 21., 10:16
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?