barnázgatás menstruáció előtti napokban

Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy esetemben érdemes e orvoshoz fordulni? Sajnos nem bírom a hormonális fogamzásgátlókat, pedig már többet is kipróbáltam az elmúlt 5 évben, de mindegyik szedése mellett előbb vagy utóbb jelentkezett pecsételő vérzés a ciklus második felében, általában a 12. szemtől a vérzésig. Fél éve abbahagytam (még nem akarok gyereket) a szedést, több más mellékhatás (migrén, kedvtelenség, folyás, mell érzékenység) miatt is, és a tünetek lanyhulni látszanak, hónapról hónapra picit jobb, csak a menstruáció előtti kb 5 napban jelentkezik ilyen kevés barnázgatás, illetve eléggé érzem az ovulációs, középidős fájdalmat. Ciklusom kb. 26 napos, vérzésem rendben. Ön szerint adjak még egy kis időt a szervezetemnek, vagy forduljak orvoshoz? Esetleg a barnázást gyógyszeresen kell kezelni vagy természetes dolog? Válaszát előre is köszönöm és Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a vérzészavar témában

A vérzési rendellenesség oka a peteérés hiánya. Egy fázisú ciklusban csak ösztrogén hormon van, ennek csökkenése okozza a méhnyálkahártya idő előtti leválását.Ez okozza a panaszát, középidős fájdalom, barnás folyás. Ha nem kíván terhességet akkor fogamzásgátló készítmény jön szóba, egyébként a peteérést rendező gyógyszer a kezelés módja.

Kérdés: 2014. április 14., 14:42; Megválaszolva: 2014. április 17., 00:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon