Hogy kaphattam el a HPV-t?

Jó napot! Tavaly junius 1en huvelyvaladekomban escherichia colit es ureaplasma urealyticumot talaltak.Szeptemberrre kigyógyultam és rászűrési eredményem P2+gyulladás lett (Vitagyn C elég a kezelésére? ) .Decemberben elmentem magándokihoz és a rákszűrésem már P3+HPV lett. (szolnom kéne a volt partnernek h.kezelje magát? ) .Nem értem, h.kapthattam el a HPV-t hisz a 2 rákszűrés között (és azóta se) nem volt szexuális kapcsolatom. Január 9-én volt 1 méhszájsebeltávolitó műtétem (rádiósebészeti eszközzel) .Áprilisban levették a helyi rendelőben a rákszűrési mintát és mivel viszkettem kissé alul felírták a Pimafucortot, amit megelözött egy fura diagnozis felállitás, mert mikor rákérdeztem mi bajom azt mondta a doki"hogy nem egyértelmű") .Canestennel kenegettem magam. Mostanában az alhasam fáj és petefészkemnél görcsök vannak (menstruáció után szokott ilyen lenni de nem ennyire intenziv) , alul még mindig érzem h.valami gond van. Ma megkaptam a rákszűrés eredményét amit mellékelek fénykép formájában.Sajnos ujra P3. Azt hittem a műtétnek segitenie kellett volna.Doki azt mondta vegyek Vitagyn C hüvelykrémet-ez elegendő lenne a problémámra? Menstruáció után visszarendelt 1 ujabb rákszűrésre. Magándokihoz csak juni14-re kaptam időpontot de addig ugy érzem megörjit az aggodalom és a tehetetlenség. Kérdésem az lenne h.mit tehetnék h.helyrejöjjek végre egézségügyileg, hiszen még szexualis életet se élek s még igy is ennyi gondom van.Valahogy a gomba min.1x egy évben mindig előjön+a gyulladás.És elég ha elhasználom a Vitagyn C-t? Egy hüvelyflóra visszaállitása megoldja a P3-at? Esetleg váltsam ki a Pimafucort krémet is és kezeljem szimultán mindkettővel magam? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza rákszűrés eredménye témában

kedves Kérdező! A vitagyn nem megoldás a P3-ra, amit feltétlen tisztázni kell, hogy van-e ismét HPV vírus jelwn és ha van, melyik törzsszámú. Ha úgynevezett magas kockázatú tipus lenne, ismételt P3 esetén kiegészító ujabb méhszáj műtét a tennivaló. Tudnom kéne, hogy az első műtét szövettana mi volt pontosan. Vajon az épben volt e a hibás rész eltávolítva. Minden más kórokozó okozta kellemetlenség nem számít a dologban, előbb-utóbb meggyógyíytható. A vita gyn csak a már nem fertőzött hüvely karbantartására és újabb fertőzés megelőzésére való. A fő dolog az új HPV károsítás mértéke ismételt citológiéval.

Kérdés: 2013. május 13., 11:26; Megválaszolva: 2013. május 13., 21:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Metaplasia
Kedves Dr.Nő! A rákszűrés eredményem P2 -es negatív neoplasticus elváltozásra, viszont a vegyes baktérium és metaplasia be van jelölve. Kérdésem...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 3 héttel ezelőtt nőgyógyászati rákszűrésen voltam, ma kaptam kézhez a leletemet, orvossal azonban nem volt...
Rákszűrés eredmények
Volt párom félrelépett még decemberben, mikor felfázási tünetekre lettem figyelmes, ami nem normális lefolyásúnak tűnt ezért rohantam az orvoshoz....
rákszűrés eredménye: P2 és...
Tisztelt Doktor Úr! Tegnapi napon telefonon ismertették a rákszűrésem eredményét: P2 és sejtelváltozás, ami miatt 6 hónap múlva mindenképpen...
Rákszűrés eredménye - kérdés
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Megkaptam két hete a rákszűrés eredményemet, amin a következők szerepeltek: Kóros, neoplasticus hámelváltozás...