Condyloma műtét után

Jó napot, 25 eves lány vagyok.Pár hete észrevettem magamon pár kinövést a nemi szervemnél és a végbél körül amire en azt hittem aranyér egészen addig mig tükörrel meg nem néztem, akkor jött a riadalom mert egy 2centis nagysagu valami volt ott, ami azota kiderult, hogy condyloma.Doki azt mondta ezt ecsetelni nem lehet, muteni kell. Egy het mulva kaptam idopontot, egetessel mutottek.Ha jol szamoltam 11 kicsi es egy nagy.Ebbol a vegbel korul 5 es a nagy. Altatassal mutottek meg aznap haza is mehettem. Azt mondtak egy het mulva kontrola, panthenol habot hasznaljak es fertotlenitos szappant de legjobb lenne ha alsonemu nelkul lennek egesz nap es hogy a panthenolt se hasznaljam inkabb. Igy hat egesz tanacstalanul jottem el.Egy hetig bioptron lampaztam+fertotlenitos szappanal furodtem, a panthenol habtol viszkettem igy elhagytam a hasznalatat. Az egetes fekete sebjei leestek, naprol napra jobban fajt foleg a nagy sebhely mert ott szo szerint egy krater van ami nedvedzik, igy mindig torolgettem papirszalvetaval mert azt mondtak szarazon kell tartani.Elerkezett a kontrola napja amit alig vartam mar.Koran reggel hivtak, hogy a doktornő megbetegedett es egesz heten nem rendel pedig nekem egy csomo kerdesem lett volna. Kerdesem az lenne, hogy ez a krater mitol fog elmulni ha elfog?! vagy orokre itt marad? nem kellene kenegetnem valamivel? rettenetesen faj es mely es az a baj hogy mivel a vegbelnel van es a masik 5 is ott volt igy osszernek a fenekemnel felek hogy odavissza fertozik egymast. Nem kellene sebtapasszal letakarnom? elnezest a sok kerdesert de tanacsatalan vagyok! Paromnak a heten lesz meg az eredmenye, amire a dokim azt mondta, hogy ha őtole kaptam is el lehet ki sem lehet nala mutatni.Igaz ez? ezt valahogy nem ertem, akkor hogy lehet majd kezelni? en szedem az Indonalt mar lassan 3 hete. Valaszat nagyon szepen koszonom! Tovabbi szep napot!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Somorjai Attila válasza condyloma témában

Kedves Kérdező,

Sajnos ezekre a kérdésekre nehéz így látatlanul válaszolni, valószínűleg sebkezelést igényelnek és lehet hogy aktívabban is kellene kezelni. Addig is helyileg Betadine oldatot ill. kenőcsöt javasolnék. Ha megbízik orvosában keresse fel mielőbb, esetleg betegsége esetén a helyettesével beszéljen vagy honlapunkon található elérhetőségeken szívesen állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Kérdés: 2013. február 06., 12:52; Megválaszolva: 2013. február 09., 10:32
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Condylomám lehet az eredmények...
Tisztelt doktor Úr! Nőgyógyászati vizsgálat során az alábbiakat állapítottak meg: kolp.a portio felszínén 12 ill.2-3 óra irányában flat...
Abnormális elváltozás, pici...
Tiszteletem Doktor Úr! Nem tudom, hogy mi tévő legyek, hova is forduljak jelenleg is meglévő problémámmal, nemi bőrgyógyászhoz, vagy...
Condyloma és HPV-gyanú
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 2 évvel ezelőtt HPV-gyanús lettem, Condylomát állapítottak meg nálam. A...
Az ezüst kolloid condyloma ellen...
Jó estét kívánok. Mónika vagyok.Diagnosztizálták nálam a condyloma nevezetű betegséget.Egyik ismerősőm ajánlotta az ezüst kolloid folyadékot....