Izulin Rezisztancia?

Üdvözlöm! Több éve próbálkozunk gyermekvállalással, rengeteg vizsgálaton túl vagyunk. Lombik programban veszünk részt. Egy sikertelen programban vettünk részt. Legutóbb IR vizsgálatra küldtek, aminek eredménye: Éhgyomri Inzulin: 11, 71 qU/ml 120 perces terheléses 48, 74 qU/ ml. Se cukor: 5.6 mmol/l 120 perces terheléses 4.6 mmol/l 160 cm magas, 54 kg vagyok. Kevés zsírfelhalmozódás a hasamon észlelhető. Megfelelnek-e az eredmények a gyermekvállaláshoz? Diétára, gyógyszerre van-e szükség? Előre is köszönöm válaszát. Tünde

Dr. Vereczkey Attila válasza lombik program témában

Kedves Tünde! Az ún. HOMA index alapján értékei normálisak, tehát ezek nem utalnak inzulin rezisztenciára, de a gyermekáldás elmaradása esetén részletesebb kivizsgálás javasolt. Minden jót kívánok Önnek! üdvözlettel, dr. Vereczkey Attila

Megválaszolva: 2013. február 11.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Rossz spermakép
Tisztelt doktorúr/nő! 31 éves nő vagyok. Jövő hónapban kezdjük a szurikat ICSI lombik programhoz. Párom rossz sperképe miatt van erre szükség. Tavasszal 8m/ml...
Megfelelő értékek a lombikhoz?
Tisztelt Doktor! Májusban kezdtük volna a 4. lombik programot, de elküldtek, mert a TSH érték: 0, 004 mIU/L, a Szabad T4 érték: 20, 60 pmol/L, az FSH...
Méhen kívüli terhesség miatt lombikbébi
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy nekem 8 és 6 évvel ezelőtt volt méhen-kívüli terhességem. Mind két esetben a petevezetékben akadt el a baba, így ez által...
Barna ovulációs folyás antibiotikumtól
Gardasil-9 hpv elleni oltás / teherbe...
Multiplex myoma