Méhtisztítás

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Már vagy 5-6 éve van egy kisebb (30mm) miómám.Nem okozott semmi gondot, rendszeresen jártam ellenőrzésre. A menstruációm általában 4-5 napig tartott a 2 középső napon erősebb vérzéssel.Tavaly decemberben nem akart elmúlni a vérzés, emiatt Norethisteron Zentiva gyógyszert kaptam.Utána megint minden 1 évig rendben volt. Most 3 hét után jött meg a menstruációm, erős vérzéssel, és kisebb alvadt vérdarabok is távoztak a 4.napon, ezért inkább orvoshoz fordultam.Ez volt tegnap.Kaptam egy methergin injekciót. Már alig véreztem. Ma reggel megint be kellett mennem egy szurira és vérvételre, majd elküldtek EKG-ra is, hogy a beavatkozáshoz minden meglegyen. Addig nem volt szó ilyenről.Viszont ultrahangos vizsgálat csak holnap lesz, akkor derül ki, mi is a gond nálam, és mit lehet tenni. Azt hittem választhatok, és csak az lesz amit én akarok. Miért szükséges a méhtisztítás, mi van ha én nem akarom? Úgy tudom van erre gyógyszer is, hogy a méhfal leváljon.Nem szeretnék évente egy méhtisztítást, biztos van más megoldás.Valamint a további gyógyszeres kezelésem mivel lenne megoldható, hormonális gyógyszerre gondolok, nem a változókor előidézésére.Köszönöm a választ.

Dr. Pétervári László válasza myoma témában

Vérzési rendellenesség esetén ebben a korban szükséges szövettani vizsgálatot végezni a vérzés okának megállapítására, kizárni a kóros szöveti elváltozást.

Ezt követően lehet gyógyszeres kezelést alkalmazni.

Kérdés: 2012. november 21., 20:19; Megválaszolva: 2012. november 24., 19:33
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mióma
Tisztelt Dr. Szalóczki Péter! 47éves vagyok, 2018.augusztusában egy rutin nőgyógyászati vizsgálatkor derült ki hogy miómám van. A méh méretei...
Mijóma kezelése
Tisztelt Dr. Úr. Jelenleg van a méhemben egy 5 éve fentlévő spirál, amit az orvosomnak nem sikerült teljesen eltávolítani, közben kiderült, hogy...
Mióma - gyógyszer mellékhatások
Tisztelt Doktornő! Köszönöm szépen a válaszát a mióma problémámmal kapcsolatban. Ahogy a Doktornő is írta, Anyukámnak súlyos...
Mióma probléma: műtét elkerülése
Tisztelt Doktornő! 34 éves nő vagyok és van egy 1, 5 éves kisfiam, szülni már nem tervezek, 2 éve fedeztek fel nálam is miómát.. Az anyukámnak...
Hasi mióma eltávolitó műtét
39 eves vagyok, 2 gyermeket szultem (2 es 4, 5 evesek) 6 cm.es miomam van, eddig panaszt nem okozott, nem nott. 2.gyermek utan mirena spiralt tetettem fel...