Candida Albicans

Tavaly szeptemberben volt először gombás fertőzésem.Vettem a gyógyszertárba Canesten combit amit a párom is használt.De nem múlt el továbbra is viszkettem és égetem nagyon.Nem mentem orvoshoz inkább vettem Pevaril G kúpot is.Ezt elhasználtam és utána megjött a menstruációm.Elmúlt a panaszom de Novemberbe kezdődőt elöről. Most már elmentem nőgyógyászhoz ott írtak fel Betrafen hüvelykrémet + Cikatridina kúpot.Áprilisig semmi problémám nem volt. Májusba megint elkezdődött! megint vettem Canesten combit ami megint nem használt így elmentem nőgyógyászhoz ott írtak Betadine kúpot és Flukoner Kapszulát 4 db-ot. (Amit a mai napig szedek minden héten 1 szemet.) Nem múlt el így elmentem szeptemberben nemi beteg gondozóba a párommal együtt. Kiderült hogy Candida Albicansom van és a páromnak pedig semmi baja.Ott mondták szedjem továbbra a Flukonert és írtak fel 2 doboz Pimafucin Kúpot.Semmi javulás nem történt. Igy felírattam 1 hónap múlva megint 2 doboz Pimafucin kúpot+krémet is amit a párom is használt.De még a mai napig viszketek és nagyon ég a mikor együt vagyok a párommal.Egy héttel ez előtt elmentem megint a dokihoz és Dalcin hüvelykrémet irt fel + Vagilactot. Nem akarom használni a Dalacint mert az is gombát okoz! A vagilactot kiváltottam megpróbálom még azt is de ha nem használ mit tegyek? Flukonert folyamatosan használom de eddig a Pimafucin kúpok után nem használtam semmilyen PH helyre állító gyógyszert. Mit tegyek? Meddig tart még?

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygomba témában

Kedves Kérdező! Elképesztő ösyszevisszaság amit a hüvely belvilágával kezeléshalmazzal csinált. Mindíg tisztázni kell a fertőző kórokozót, mert vagy gomba, vagy baktérium, de a kettő pont ellentétes szerekkel kezelendő, mert mint jól sejti, az antibiotikum nem hat a gombára, sőt segíti terjedését. Az ön hüvelyi biológiai egyensúlya feje tetejéln áll, a védő tejsavbaktériumok rég kipusztultak a hüvelyéből és képtelenek visszatelepedni, mert addig újra más gyógyszer veri fejbe őket. A jelen állapotban egyszerű hüvelyi Ph vizsgálattal el kéne dönteni, hogy a jelen panaszokkal melyik kórokozó van még jelen. Legegyszerűbb lenne feliratni 10 db. CNS kúpot, ez mindkét kórokozó fajta ellen jó, de utána kötelező a vagilact, vagy még jobb egy korszerű protectint használni, mint a Protectin Gynophylus recept nélkül , ami eleven tejsav baktériumok milliárdját telepíti vissza a hüvelyébe. Olvassa el a használati utasítást.De hetente 2x használjon továbbra is tejsavas szert hosszú távon.

Kérdés: 2012. november 16., 10:33; Megválaszolva: 2012. november 16., 18:21
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem múló hüvelygomba
Tisztelt Doktor úr! Nagyon elvagyok keseredve mert már 4 hónapja folyamatosan szenvedek a hüvelygombától . Tenyésztést csináltak és kimutatták a...
Hüvelygomba
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete viszkető, égő panaszokkal mentem nőgyógyászati vizsgálatra, kaptam rá Fluomizin hüvelytablettát, Femiflo tablettát...
Gombás fertőzés után antibiotikum
Tisztelt Doktor Úr! Rákszűrés miatt mentem nőgyógyászhoz március elején, de kiderült, hogy gombás hüvelyi fertőzésem van, bár tüneteket nem...
Tünetmentes hüvelygomba - Mycosyst...
Tisztelt Doktor úr/nő, Az éves nőgyógyászati szűrővizsgálatom során, a nőgyógyász orvos hüvelygombát állapított meg a hüvelyben talált...
Hüvely panaszok
Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő, melyen remélem tud segíteni, illetve tanácsot adni: 2016. Augusztusában volt egy elég csúnya...