hüvelyi fertőzés

2 hete canesten kúppal hüvelygomba ellen kezeltem magam égő viszkető érzés és folyás miatt (orvosom telefonos javaslatára) A 3 napos gyógyszer után tudott csak fogadni az orvosom, akkor levette a kenetet, melyben gombát nem mutattak ki csak enterobacter cloacae baktériumot. Nem lehet, hogy azért nem mutatta ki a kenet a gombát, mert a canesten teljesen kiirtotta? Szedtem 5 napig az antibiotikumot. Biztos kellett? Ma megjött a cytológiai eredményem, melyet még a gomba, azaz a fertőzésem előtt vettek le: P2 lehtotherix csak lapeedeu (ezt nem tudom pontosan elolvasni) Remélem erre nem kell megint gyógyszert szednem? jelenleg nincs panaszom Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygomba témában

Kedves Kérdező! Csacskaság vol tegy Canesten kúra után gombatenyésztést végeni, ebben igaza van. De lehet, hogy a gomba mellett, vagy anélkül volt más egyéb bakteriális ferőzése, melyre a Canesten nem volt hatással. Tanulság: ha lehet, ne telefon diagnózis ztán kezelje megát. Ha pedig most rend van látszólag, gyorsan kezdjen el egy hüvelyi probiotikum kapszula kúrát, mint a Protexin Gynophylus, ez hozza vissza leggyorsabba a védő tejsavbaktérium flórát, hogy végre rend legyen, mert ezeket az oda-vissza gyógyszerek tökéletesen kiirtották. A protexint a jövöben mindíg használhatja hetente kétszer hosszú távon, ezzel a védő baktériumokat erősíti.

Kérdés: 2012. november 12., 21:52; Megválaszolva: 2012. november 15., 17:39
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...