Nőgyogyászati

Tc Dr úr/hölgy nőgyógyaszati kérdéssel fordulok önhöz, önökhöz. Dignózis: Ecessziv és gyakori havivérzés szabálytaln vérzési ciklussal magasvérnyomás Beavatkozás: Frakcionált curettage, Cervix tágítás Hegar szondával Alkalmazott terápia: méh kaparás 8cm szonda hossz mellett ennek a műtétnek most lesz 1 éve márciusba. 190g méhizom daganat laporoszkópos hysterectomia. cytologiai eredmény negatív. Ezek mellett havi 2szeri vérzés 1-2 napos ill egy hetes vérzés ill barnás nyákos váladékozásom van. és most ismét jelentkezett 66 nap után. Az a kérdésem, hogy ez normális dolog? Esetleg nem kellene e már L maradnia a menzeszemnek ill ezeknek a zavaró barnás váladék folyásnak? Mennyi idő kell míg a menzesz el núlik, hisz már közel 1 éve el tévolitották. Azért kérek önöktől segítséget mert itt nem kapok megfelelő, kielégítő válaszokat. Előrre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza vérzészavar témában

Kedves Kérdező! Pontos leírása után kényszerű jártasságot szerzet saját bajáról, de nem értem a lényeget. A hysterectomia a méh teljes eltávolítását kell jelentse. Ez esetben nincs miből vérezni! Ha a bezárt hüvelyzsák felől mégis vérzés van, az a sebvonal sarjszövete lehet csak, vagy más, ritka hüvelyi képlet. Nem lehet az, hogy laparoszkóposan csak amputálták a méhét és az alsó méhszakasz bent maradva vérezget? Az is szokatlen, hogy egy normális szondahosszú méh mégis hatalmas, 19 dekás miómát növel. Ekkorát nem szoktunk laparoszkóppal eltávolítani. Lehetetlen, hogy komoly és jogos kérdéseire az operatőr, vagy ambuláns nőgyógyásza a zárójelentés birtokában ne adna pontos választ, vagy ne tisztázna mindent egy hüvelyi ultrahang vizsgálattal.

Kérdés: 2012. szeptember 22., 12:10; Megválaszolva: 2012. szeptember 24., 22:11
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gyógyszer adagolás
Jó napot kívánok! Szeretném megkérdezni hogy a Progesterone Exeltis gyógyszert a menstruáció első napjától, vagy a végétől számított 12 nap...
vérzészavar, hormon
Mi lehet a baj?
Mi lehet a baj?
Miért van ez, ha negatív minden...