kismedence gyulladás

Kismedence gyulladásom van amire antibiotikumot és hüvelykúpot kaptam az urológustól kérdésem az, hogy ilyen betegséget felfázás okoz? Esetleg köze lehet hozzá nemi életnek is, ilyenkor a páromnak is kellene kivizsgálás? Vagy ez csak engem érint mert felfáztam? Illetve hogyan lehetne az ilyen betegséget megelőzni pl. tea, ülőfürdő stb ezek hatásosak?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza kismedencei gyulladás témában

Kedves Kérdező! A kismedencei gyulladás rendkívül pontatlan, hiszen abban három különböző feladatú szerv van, és a kismedence csak tárolóhely. A hőólyaghurut jellemző tünetekkel jár, a végbélé nem szokott gyulladást jelenteni. Ön valószínűleg méh körüli, ha nem is gyulladáaról, de mondjuk így: vérbőséggel szöveti izgalomról beszélne helyesen. A klasszikus, régi petefészek vbagy kürtngyulladásokkal szerencsére ma az antibiotikus korszakban alig alálkozunk, az előbb említett nyugtalanság a méh köröli szövetekben gyakori. Az igazi gyulladás magas lázzal, magas sűydés értékekkel, nagyfokú fájdalmassággal és tapintható, nehezen gyógyuló térfogat többlettel járna. Úgynevezett felfázás a hólyag izgalmával együtt jelethet méh körüli fokozott vérbőséget is. Az antibiotikum helyes volt, ha rendben van, nincs más tenni vagy megelőzni valója.Ne fázzon fel!

Kérdés: 2012. szeptember 19., 09:02; Megválaszolva: 2012. szeptember 20., 17:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
parametritis és medencei cellulitis
Tisztelt Webbeteg szakértő! Három nőgyógyászati beavatkozásom volt három hét alatt (curettage) , a vérzés elmúlása után alhasi panaszaim...
Mellékhatás
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A napokban meg voltam fázva, náthás voltam. Időszerű volt már mennem nőgyógyászhoz, mivel júniusban petefészekcisztám...
Fájó csomó mellben
Fennáll ösztrogéndominancia?
Duzzadt gát