Mellékhatás

Tisztelt Doktor Nő/Úr! A napokban meg voltam fázva, náthás voltam. Időszerű volt már mennem nőgyógyászhoz, mivel júniusban petefészekcisztám volt. Az orvos végülis megállapított egy kismedence gyulladást. 2 gyógyszert kaptam: Orungal 100 mg kemény kapszula (2x2) és Ofloxacin-Teva (2x1) . Az utóbbinál (is) megnéztem a betegtájékoztatót, és az van írva, hogy ne szedjék - epilepsziások. Márpedig én az vagyok, Neurotop 600mg-ot szedek rá (2xfél) . Én kérdeztem a dokit, hogy befolyásol-e valamit valamelyik gyógyszer, mert epilepsziára szedek gyógyszert. Azt mondta nem. Viszont a betegtájékoztató mást ír. Mit tanácsol? Epilepsziát 2007-ben állapították meg, 2008 óta rohammentes vagyok. Beszedhetem vagy sem? Sajnos elég drága gyógyszer volt és a nőgyógyász nem "vágott át". Tiszt.:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza kismedencei gyulladás témában

Kedves kérdező! Az Orungal gombaellenes erélyes szer, négy kapszulás kiszerelésben irják általában hüvelygombásodás ellen. Nem tudom, hogy kismedencei nyugtalanságnál, mert a gyulladás erős kfejezés, az így nem lehet, súlyos tünetei lennének, de ha az antibiotikum ellensúlyozására rendelte nőgyógyásza, hogy ne keletkezzen hüvelygomba, lehet egyéb gombaellenes szert használni. Akár Canesten kombit, ami biztosan nem befolyásolja epilepszáját. Tény, hogy az Orungal sok gyógyszerrel nem javasolt együtt. Kérdezze meg epilepsziáját kezelő ideggyógyásza véleményét.

Kérdés: 2012. október 17., 18:45; Megválaszolva: 2012. október 18., 19:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
parametritis és medencei cellulitis
Tisztelt Webbeteg szakértő! Három nőgyógyászati beavatkozásom volt három hét alatt (curettage) , a vérzés elmúlása után alhasi panaszaim...
kismedence gyulladás
Kismedence gyulladásom van amire antibiotikumot és hüvelykúpot kaptam az urológustól kérdésem az, hogy ilyen betegséget felfázás okoz? Esetleg...
Fogamzásgátlás 50 év felett
Okozhat még gondot?
Vérzés menopausaban