Mit jelent a lelet?

Mikroszkópos leírás: I. a portio felszínét többrétegű laphám borítja, mely szakadozott, kissé kiszélesedett, benne koilocyták. A hám alatt a kereksejtes beszűrődés. További metszetben cyticusan kitágult cervicalis mirigyjáratokat is látunk, a squamocolumnaris junctio éles határú. Vannak területekm ahol a portio felszíni hám lesodródott. II.Összecsapzódott cervicalis mirigyeket és nyákot látunk Dg: I: koilocyták. M66040 K: B9770 Ovula Nabothi. M33400 K: n8410 Exocervicitis chronica. M430000 K: N72H0

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza rákszűrés eredménye témában

Kedves Kérdező! Megpróbálom a lalatat magyarosítani és magyarázni. A méhszáján hámfosztott terület, egyszerű helytelen népies elnevezéssel méhszáj sen volt, melynek blülől kitelepedett mirigyxhámja a hüvelyi külvilág mindíg jelen lévő kórokozói miatt lobos, gyulladz volt, mert nem tud fedő, védő feladatot betölteni. Jelen esetben HPV nevű hámvírus is szerepelt a sejteket deformáló hatással. A félig spontán gyógyulni próbáló folyamat helyenként benőtte a mirigyek nyílását, ott apró mirigyváladékkal pangó Naboth-nak nevezett tüszőcskék alakltak ki. Mindent összefoglalva szorongásra nincs oka, a leírt mikroszkópos látványok banálisak; jóindulatúak, a jövőbeli ren dszeres citológiai méhnyak szűrés leletei, melyből az elsőt a műtét után fel évvel kéne megnézni, meg fogják nyujgtatni.

Kérdés: 2012. szeptember 03., 20:25; Megválaszolva: 2012. szeptember 05., 22:52
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?