havonta visszatérő gombás fertőzés

Tisztelt Doktor Úr! 8-9 hónap óta, mindig a menstruációs ciklusom közepén, kb. a peteérés napján visszatérő viszkető, égő, kellemetlen tünetek kezdődnek. A nőgyógyászom több hónapban is gombafertőzést diagnosztizált és hüvelytablettás kezelést írt fel, ami meg is szünteti a tüneteket, de a következő hónapban kezdődik előröl. Ha nem megyek orvoshoz, akkor krémekkel próbálom kezelni, de ezek közül egyre több irritációt okoz. Férjem is kapott már kezelést, noha ő mindvégig tünetmentes. Egészen el vagyok keseredve. Meddig tart ez a folyamat? Örökké? Ráadásul gyermeket tervezünk, szeretnénk, és sajnos eddig nem sikerült. Összefüggésben lehet ez az én fertőzésemmel? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygomba témában

Kedves Kérdező! A ciklus közepén a bővebb nyakcsatorna lugosabb váladéka, mely célszerűen vonzza ekkor a spermiumot, kedvez a mindíg jelenlévő kórokozók elszaporodásának. Ismétlődő gombás fertőzés megelőzésének két alapszabálya van: ha helyileg kúpot használ, a felhelyezett kúp után legalább egyszer legyenek együtt, a testmelegben felolvadt kúp így keni be tökéletesen a partnert. A helyi gyógyszerek mellé legalább 3 héten át heti egy szájon át Diflucan vagy Mycosist Gyno 150 kapszulát vegyen be, és egyet a partner is indulóban. A kezelés után a tönkregyógyszerezett hüvelyi kornyezetet helyrehozni használjon folytatólag valamilyen recept nélkül kapható hüvelyi probiotikumt, mely a kiirtott de szükséges tejsavbaktériumokat a leggyorsabban visszatelepíti és megerősíti a hüvelyi környezetet a kiujulás ellen. Heti kétszer hosszú távra is javasolt. Nyugodtan vállaljon terhességet.

Kérdés: 2012. augusztus 29., 18:41; Megválaszolva: 2012. szeptember 01., 13:52
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...