Mióma és a fogamzásgátló szedése

Jónapot kívánok érdeklődni szertnék hogy miomát találtak a méhemben egy 11cm és 3, 5cm és még elszórtan néhányat.az orvosom egy gyógyszeres kezelést ajánlott ami nagyon drága három havi kezelés lenne esmya a neve a gyógyszernek vagy pedig a mütétet javasolja de nem tudom eldönteni hogy melyik megoldás lenne a legjobb.mert voltam egy másik orvosnál is és ö pedig egyiket sem javasolja hanem a fogamzásgátló szedését ajánlotta. mert már több éve nem szedek fogamzásgátlót és most szeretném szedni ujra. régen a tri-regolt szedtem nemtudom hogy most ezt szedhetném ujra? mert most nagyon bő a menstruáciom és első két napján eléggé görcsöl a hasam. de közben még vérszegény is vagyok és szedem a sorbifer durulest.és hogyha elkezdem szedni a fogamzásgátlót a vas szedését abbahagyhatom? előre is köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza myoma témában

Kedves Kérdező! EGYETÉRTEK AZ EGYIKET SEM JAVASLÓ KOLLÉGÁVAL. A myoma több apró göbbel csak addig fog lassan nővekedni, amíga petefészek tüszőhormont termel, ami a myoma éltetője, Menopauzától minden myoma visszafejlődik, még a nagyobbak is 1-2 év alatt. Ez egy versenyfutás, mi gyorsabb: a myoma növekedése, vagy az idő múlása. Ekkora myomát nem operálunk még, az említett gyógyszerre sincs szükség. A korszerű fogamzásgátló szedése lassítja a myoma növekedését, azzal, hogy leállítja a petefészek tüszőhormon termelését. Ezért nem a régi Tri-Regol szedendő, hanem gesztagén túlsúlyú korszerűbb gyógyszer. Ha lehet, ehhez ne dohányozzon, igy még sok évi időt nyer és a myoma lemarad a versenyfutásban.

Kérdés: 2012. augusztus 28., 09:38; Megválaszolva: 2012. augusztus 30., 18:15
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...