Menstruációs zavar, inzulinrezisztencia

Tisztelt Szakértő! 16 éves korom óta rendszertelen (elmaradó) menstruációval küszködtem, majd 17-25 éves koromig fogamzásgátló szedtem. Párommal kisbabát szeretnénk. 10 hónapja abbahagytam a fogamzásgátlót, a ciklus nem állt be, egymásután háromszor megjött 33-45 nap között, majd ezt követően négy hónapig semmi menstruációs vérzés nem jelentkezett. Rkkor felkerestem nőgyógyászomat, aki csináltatott egy hormon és egy terheléses vércukor vizsgálatot, melyek alátámasztották, hogy enyhe inzulinrezisztenciám van. Erre kaptam napi fél merckformint (a 850 mg-osból) , ill. kerülöm a cukros, fehér lisztes ételeket. Meg is jött 45 napra, de előtte két nap barna folyás előzte meg (ami nekem soha nem volt eddig.) A vérzés 7 napig tartott. Majd az első napra rá 20 napra ismét 3 napig tartó barnázás, 7 napig az átlagostól gyengébb vérzés, és ezután még két hétig (azóta is tart- összesen 16 napja) hol barnás, hol tiszta véres pecsételővérzés tart még mindig. Felkerestem orvosomat, megvizsgált (rákszűrés is volt) , azt mondta nem lát semmi, hogy ez majd alakul még. Kérdésem: Valóban elképzelhető, hogy most kezd rendeződni a ciklus a kellemetlenségek ellenére és csak türelmesen várjak még? Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza rendellenes menstruáció témában

A leírt gyógyszer szedése hosszabb ideig javasolt,

minimum 6 hónap, azt követően várható a ciklus rendeződése.Napi 1-2 tabletta javasolt.

Emellett a peteérés gyógyszeres rendezése is szükséges, akkor várható a terhesség.

Kérdés: 2012. augusztus 12., 16:06; Megválaszolva: 2012. augusztus 13., 21:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Tabletta miatt lehet?
barnás váladék, rendszertelen...
Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy párommal szeretnénk babát, eddig a hőmérős módszer alapján próbálkoztunk, és mindig amikor az szerint...
Babara Varva
Tisztelt Doktor Ur! Segitseget kernem abban, hogy majiusban hagytam abba a fogamzasgatlo gyogyszert. Utana kesve de rendesen megjott. Ezutan volt problemam...
mi lehet a baj? Folyamatos alhasi...
tisztelt doktor ur˛/no! nekem a kovetkezok a tuneteim.folyamatos alhasi fajdalmaim vannak, a verzesem rendszertelen hol 10 napig is verzek aztan 1-2 hetig...