Rákszűrés eredmény: P3, HPV, CIN II - Mit jelent?

Tisztelt Doktornő/ Úr! Pár hete rákszűrésen voltam, és levelet kaptam, mert rossz lett az eredményem! a héten megyek vissza megbeszélésre, de addig is más szakértő/orvos véleményét is ki szeretném kérni! Eredmény: P3, HPV, CIN II...... Ez az eredmény mit jelent, és milyen kezelést kapok majd? Ugye műtétre nem kell mennem, én nem szeretnék, örülnék, ha gyógyszeres kezelés rendbe hozna. Lehetséges hogy elég a gyógyszer, hüvelykúp? ez a lelet eredmény összefüggésben lehet azzal hogy nem estem eddig teherbe? válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza rákszűrés eredménye témában

Több információra van szükség, hogy pontos véleményt lehessen mondani.

Ez lehet gyulladástól, akkor gyógyszeres kezelésre

van szükség, de nemcsak helyi/kúp/, hanem szájon át szedhető készítményre is.

HPV tipizálást el kell végezni, megállapítani hogy

van-e, magas vagy alacsony kockázatú törzsek vannak.

A terhességgel ez nincs összefüggésbe.

Ezek után feltehetőleg ismételt rákszűrésre van szükség, azután döntés az esetleges szövettani vizsgálatról.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. augusztus 06., 15:33; Megválaszolva: 2012. augusztus 08., 12:52
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz