Vetélés esetleges okai

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Sajnos tavaly októberben és idén februárban volt vetélésem. Az októberinél az ultrahang nem mutatott petezsákot sem, elkezdtem vérezni és küretet hajtottak végre. A februárinál már volt petezsák és embrió, viszont a nyolc hetes ultrahang nem mutatott szívcsőpulzálást és szintén véreztem.Kérésemre orvosom vizsgálatokat végeztetett el, melyek azt mutatták, hogy volt a szervezetemben B19 vírus, illetve citomegalovírus.Ennyit mondott, ezt is telefonon keresztül, a leleteket nem láttam.Én nem emlékszem semmilyen tünetre, ami ezekre a fertőzésekre utalt volna, panaszom nem volt.Kérdésem, hogy ezek mit jelentenek, vetélhettem-e ezek miatt illetve, hogy emiatt nem is lehet több gyermekem (egy egészséges 2 éves fiam van), illetve ha kell ezeket kezelni, akkor milyen módon? Kérem segítsen tisztábban látnom.Szeretnénk még 1 babát, de ez a két rossz élmény nagyon elbátortalanított és szeretnék a következő alkalommal biztosra menni, amennyire ez lehetséges.Előre is köszönöm szíves válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a vetélés témában

A vetélés oka 50%-ban genetikai ok, 15-20% gyulladás miatti. Két vetélés után a szülők genetikai vizsgálata tanácsos, kromoszóma vizsgálat vérből. Szintén vérből végezhető vizsgálat, hogy mely vírus fertőzésén esett át.Régebbinél volt-e aktív fertőzés gyanúja az látható leletben. Ezenkívül a méh anatómiai vizsgálata tanácsos./hysteroscopia/ Ezen vizsgálatok tisztázása segíti a következő terhesség kiviselését.

Kérdés: 2012. április 13., 12:03; Megválaszolva: 2012. április 17., 22:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lehetek terhes?
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?