• krónikus hüvelygomba ("meddig szedhetem?.. ")

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr/nő! Már egy jó ideje krónikus hüvelygomba és más bakteriális hüvelyfertőzéstől szenvedek, és mivel az orvosok többsége csak nagyon kevés mennyiségű gyógyszeres kezelést adnak, így nem is csoda hogy visszatérnek a problémák. Elhatároztam hogy bizonyos ideig, magas dózisú gombásodás elleni gyógyszert szeretnék szedni, annak érdekében hogy ne 2-3 hetente járjak vissza a nőgyógyászatra. A kérdésem a következő: elkezdtem a Dermyc (150mg) nevű kapszulát szedni (de ha tud esetleg egy jobb gombaölőt kérem javasolja! ) és azt olvastam a betegtájékoztatón hogy az első nap 400mg-al kell indítani majd napi 200-400mg az adag. Meddig lehet szedni a napi 400 mg-ot? 6 hét vagy tovább? Mert ez leírva sajnos. Továbbá a párom hány kapszulát szedjen be annak érdekében hogy biztosan ne legyen meg a visszafertőzés veszélye? (ő természetesen tünetmentes, nem biztos hogy tőle kapom el) Mihamarabbi válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a hüvelygomba témában

        Kedves Kérdező! Csak a májfunkció ellenőrzése után szabad gombaellenes szert szedni és a kúra alatt is ellenőrizni kell.Volt-e hüvelyváladék tenyésztés?


        Dr. Boros Miklós, szülész-nőgyógyász
        szülész-nőgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. március 30., 13:06; Megválaszolva: 2012. április 03., 09:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: