• mellékvesekéreg adenoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Érdeklődöm, hogy az alábbi véreredmények jóknak bizonyulnak-e: DHEA szulfát: 1, 83 umol/l ( referencia tartomány: 0, 95-11, 67) Tesztoszteron:<0, 69 nmol/l Anti-TPO: 101, 9 E/ml H <30 Mellékvesekéreg adenomát diagnosztizáltak, minden vizsgálatom megvolt, pajzsmirigy UH negatív lett, még két véreredményre várok már több mint egy hónapja. Heti 1- 2kg hízok, napi 1200 kal. bevitelem van, heti 4x2 órát keményen edzek.Rengeteg gyümölcsöt és zöldséget eszek, szinte már csak. Ennek ellenére is hízok, az orvos szerint ez azért van mert egy éve leszoktam a cigiről. Már 12 kg híztam 10 hónap alatt.. A vérzésem 10 évig nem volt meg, nőgyógyászati műtétem miatt. Vérzésem mióta hízok ismét megvan igaz csak pecsételő vérzés formájában. Válaszukat nagyon szépen köszönöm. Üdvözlettel:

        Dr. Szalóczy Péter válasza a menstruáció témában

        Kedves Kérdező! Problémás összetett panaszaival remélem endokrinológus szakember foglalkozik. A leletek megközelítően jók, de ügyében nem csak ez a lényeg. Miért nem volt hosszú időn át kezelve vérzéshiánya? Jele lehetett összetett hormonális oknak. Nem derül ki, milyen nőgyógyászati műtéte volt. Jelen gyenge vérzése ujrajövetele hüvelyi ultrahang vizsgálatot és női hormonállapotának vérvételes vizsgálatát is igénmyelné. Kizártnak tartom, hogy sportos élrtmódja és betartott 1200 kalóriás diétája mellett tovább hízzon. Helyes, hogy leszokott a dohányzásról, de ez sem magyarázza hízását ilyen mértékben. Étvágyjavulás miatt a leszokottak 1-2 kilót hízhatnak, ha nem figyelnek eléggé. Kérem, fentiek miatt mindenképpen konzultáljon endokrinológussal mielőbb.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 20., 14:20; Megválaszolva: 2012. március 22., 15:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: