Terhesség

Tisztelt Doktor Nő! Május 19-én jött meg utoljára a menzeszem, azóta nem volt semmi.Július 3-án csináltam egy terhességi tesztet ami pozitív lett, másnap elmentem a nőgyógyászatra. Itt a következő státusz írták: Ép portió, duzzadtabb utarus anteflexióban szabad környezetben. UH? duzzatabb uterus benne grav. nem látszik, 9 mm-es endometrium, kismedencében kóros nem látszik. Július 7-én csináltam még 2 különböző tesztet és mindegyik pozitív lett. A melleim azok fájnak és aluszékonyabb vagyok de mást nem vettem észre. Írtak fel gyógyszert Duphaston-t napi 3*1 tablettát 5 napig kellett szednem ami a mai nappal lejár. Kérdésem a következő lenne: ha az ultra hanggal nem lehetett látni és mégis az vagyok a akkor a gyógyszer ártott-e valamit. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza teherbeesés témában

Kedves Molnár Ferencné!

A terhességi teszt, mivel a terhességet jelző hormonok hamar termelődnek, a leghamarabb kimutatja a terhességet, vizsgálattal kb.: 1 hetes vérzéskimaradás mellett lehet leghamarabb terhességet kimutatni, vagy később. ultrahanggal a készülék minőségétől függően szintén ilyenkor. Tehát lehet terhesség is, menjen a nőgyógyászhoz, a duphaston nem probléma, csak fokozatosan lehet majd elhagyni, ahogy a kolléga majd javasolja. Ez a petefészek sárgatest hormonjához hasonlít, ami a terhességet próbálja védeni. tehát menjen nőgyógyászhoz, biztos, hogy fog készülni ultrahang is.

Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2008. július 10., 23:10; Megválaszolva: 2008. július 10., 23:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Várandós lehetek?
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Védekezés nélkül voltunk együtt a párommal. { Eddig semmi problémám nem volt, általában nagyon pontos és ugyan...
mennyi
DR.DELI TAMÁS! TISZTELT DOKTOR! EGY HONAPJA SZEDEM A CLOSTILBEGYT GYOGYSZERT! MOST VOLTUNK ULTRAHANGON AZT MONTA A DOKI HOGY A JOBBAN VAN EGY JOL...
beágyazódás
Jó napot Kedves Doktor Úr/Nő! Szeretném a segítségét kérni. Decemberben fejlődési rendellenesség miatt megszíkították a terhességem. Most, 3...
Gyógyszer szedés terhesség alatt
Tisztelt Cím! Segítségét szeretném kérni. Terhességet tervezünk, de szedek egy Pantacid Flux 40 mg (napi 1x) gyógyszert mert gyomor problémáim...