• Neurológia, tick, T-syndroma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Bessenyei doktornő!. ÍElőző levelemet kiegészíteném, utána néztem a kisfiam tünetei alapján és az a meggyőződésem hogy T-syndromája van, mert megvannak a motoros és a vokális tickjei. A motoros az abban nyilvánul meg, hogy a szemrángások, nyak huzogatás, grimaszolás, (kéz, láb akaratlan mozgásai nincsenek és figyelemzavar sem áll fenn nála) és vannak az akaratlan hangadások nála, ami "kattogásban"', és "csúnya szavakból állnak. Valamitn az iskolában sok magatartászavarra panaszkodnak a tanárok, beszól a társainak, csúnya szavakat használ vagy éppen a nem megfelelő hangnemben beszél társaival. Azt szeretném kérdezni, hogy amennyiben a pszichiáter leállította a gyógyszeres kezelést a mellékhatások miatt, akkor azonkívül hogy én mint anya odafigyelek és próbálok segíteni a kisfiamnak pl. relaxálással, maszirozással, stb., nem -e lesz kára abból, hogy ugymond nincs kezelve. És mit tegyek hogy az iskolában elfogadják ezt a helyzetet, hogyan értessem meg a tanárokkal, hogy ez egy betegség? Mert ők csak azt látjaák, hogy magatartászavara van a gyereknek, aki amúgy majdnem jeles tanuló, és az órán nincs vele gond, csak ha a szünet kezdődik. akkor engedi ki a gőzt Köszönöm, hogy elolvasta levelemet és nagyon várom válaszát.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a Tourette-szindróma témában

        Kedves Kérdező! A Tourette-szindrómát nagyon nehéz kezelni mind gyógyszeresen mind pedig pszichoterápiával. A budapesti Vadaskert Gyermekpszichiátriai Osztály nevezhető egyfajta központnak ebben a tekintetben. Forduljon hozzájuk, menjenek el egy vizsgálatra és ott nagyon sok segítséget kaphatnak és a diagnózist is pontosíthatják.


        Kérdés: 2011. október 06., 11:51; Megválaszolva: 2011. október 10., 19:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: