Vestibuláris torna utáni erős fejfájás

Tisztelt Dr. Bessenyei Mónika! Elnézést, amiért a tegnapi e-mail-hoz még írok. Este megcsináltam a fekvő vestibuláris tornát, szép lassan. Mire végeztem iszonyúan szúrt a fejem, arcom, hányingerem lett és fájt a nyakam. Később jött a szédülés is. Még hajnalban is rosszullétre ébredtem. Mivel a felfelé nézés rossz számomra, reggel 10-szer felfelé néztem, a végére nagyon szúrt a fejem, arcom, szédültem, ami most is tart. Olyan dolgot amihez a nyakamat kell előrehajtani (írás olvasás) nem csinálhatok, mert a fenti tünetek előjönnek. Az ágyazás, vasalás stb. szintén ezeket a tüneteket okozzák. A szél, köd szintén ront a helyzetemen. Viszont nem pár percre leszek rosszul, hanem órákra esetleg egész napra. Nálam a fej, arc szúrás mindig társul a szédüléshez. Egyensúlyzavarom is van, utcára csak kísérettel megyek, szép lassan és óvatosan. A nyakam folyamatosan fáj. A nyaki MR az 5-7 csigolya között eltéréseket mutatott, ezért az idegsebészem felvetette egy esetleges korrekciós műtét lehetőségét, de mivel ilyen sok a tünetem, nem biztos a teljes tünetmentességben. A két e-mail ismeretében kíváncsian várom válaszát, mert addig a tornát sem merem csinálni. Köszönettel: Kati

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza szédülés témában

Kedves Kati!

A vestibularis torna lényege az, hogy az egyensúlyozó szervet hozzá szokatja azokhoz a helyzetekhez, melyek számára fokozott ingert jelentenek. Próbálja meg kisebb ismétlésszámmal végezni a gyakorlatokat. Azt nem írta le mi az a az eltérés a két Ön által leírt nyakcsigolya között. Nem tartom valószínűnek, hogy ez ront a helyzeten, hiszen felfele nézéskor is jelez panaszt, ahhoz azonban nem kell a nyak mozgása. Próbálja fokozatosan, hozzá fog szokni.

Kérdés: 2011. március 15., 13:54; Megválaszolva: 2011. március 17., 21:19
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
A koponya MR vizsgálata
Nolicin mellékhatása
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.