Axonlaesio

Tisztelt Doktor Úr! Az elmúlt egy évben rendszeresen zsibbadnak a végtagjaim, elsősorban a karjaim. Kisebb fokú bizonytalanságérzettel jár. A reumatológiai vizsgálat során derék- és nyaki discopathia igazolódott (MR-vizsgálat): Protrusio disci (CIV-CVI) . Polydiscopathia. Az ENG-vizsgálat diagnózisa: Vélemény: Perifériás ideglaesiora, alagut sy-ra utaló jel nincs. Jobb n. medianus kp. fokú motoros axonlaesio és jobb n. medianus mérsékelt fokú sensoros axonlaesio radicularis eredetu. Vélemény: CV.-CVI. radicularis érintettség. Apai ágon többen autoimmun mozgásszervi betegségben szenvednek, apám ALS-ben hunyt el. Előre is köszönöm észrevételét, javaslatát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza végtagzsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Célszerű a vizsgálatot kérő orvossal egyeztetni, hiszen nem a vizsgálati leleteket, hanem Önt célszerű gyógyítani. A kapott eremények alapján sem ALS, sem autoimmun betegség nem merül fel.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. június 07., 11:37; Megválaszolva: 2021. június 08., 11:10
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Lehet, hogy nem történt meg minden...
Mi lehetett?
Udvozlom! Az ejszaka felkeltem es annyira el volt zsibbadva a bal karom, hogy nem ereztem. Nem telt el fel perc es a jobb karommal is ugyan ez tortent. Nem...
Bal kar zsibbadása
Tisztelt doktornő! Irodai munkát végzek, 2 hete vettem észre, hogyha gépelek az íróasztalnál a bal karom elkezd zsibbadni és düllednek az erek a...
Szklerózis multiplexre utaló...
Tisztelt Doktornő! Végtagi zsibbadások miatt háziorvosom a neurológiai kivizsgálásra utalt be. A kivizsgálás jobboldali túlsúllyal enyhe Babinsky...
Műtét után...
Kedves Doktornő/Doktorúr! Három hete lágyéksérv műtétem volt, gerincérzéstelenítéssel, komplikáció- mentesen. A gondom az hogy a műtét után 2...