• Mi lehetett?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Udvozlom! Az ejszaka felkeltem es annyira el volt zsibbadva a bal karom, hogy nem ereztem. Nem telt el fel perc es a jobb karommal is ugyan ez tortent. Nem tudtam oket mozgatni. Felalltam es mar ment vissza a ver a karomba. Gondolom elaludtam oket. De ezen kivul a fejem tetejen egy ponton olyan erzes volt mintha valamilyen folyadekot raontottek volna! Olvastam, hogy a strokeot ugy is lehet kapni, hogy az elszenvedo alany nem is tud rola. Ugye nem valoszinu, hogy 24 eves ferfikent ez tortent?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a végtagzsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Valóban, ez nem volt stroke.Az éjszakai mély alvás alatt a testsúly nyomása alá kerülő végtagok keringése nagymértékben romolhat,így a vérellátás az ellátó idegekben is nagymértékben csökken, ez okozza a zsibbadást.Szerencsére, a kompresszió megszűnését követően a tüneteken gyorsan oldódnak.Ezt a jelenséget elősegíti komolyabb kifáradás, és/vagy alkohol,nikotin, vagy egyéb toxikus anyag bevitele is. Ha az ébredés nem történik meg időben, akkor a végtagokat ellátó idegek tartósabb károsodást is szenvedhetnek. Szerencsére, Önnél ez nem következett be. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. szeptember 26., 16:49; Megválaszolva: 2019. szeptember 29., 07:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: