Mi lehetett?

Udvozlom! Az ejszaka felkeltem es annyira el volt zsibbadva a bal karom, hogy nem ereztem. Nem telt el fel perc es a jobb karommal is ugyan ez tortent. Nem tudtam oket mozgatni. Felalltam es mar ment vissza a ver a karomba. Gondolom elaludtam oket. De ezen kivul a fejem tetejen egy ponton olyan erzes volt mintha valamilyen folyadekot raontottek volna! Olvastam, hogy a strokeot ugy is lehet kapni, hogy az elszenvedo alany nem is tud rola. Ugye nem valoszinu, hogy 24 eves ferfikent ez tortent?

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza végtagzsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Valóban, ez nem volt stroke.Az éjszakai mély alvás alatt a testsúly nyomása alá kerülő végtagok keringése nagymértékben romolhat,így a vérellátás az ellátó idegekben is nagymértékben csökken, ez okozza a zsibbadást.Szerencsére, a kompresszió megszűnését követően a tüneteken gyorsan oldódnak.Ezt a jelenséget elősegíti komolyabb kifáradás, és/vagy alkohol,nikotin, vagy egyéb toxikus anyag bevitele is.

Ha az ébredés nem történik meg időben, akkor a végtagokat ellátó idegek tartósabb károsodást is szenvedhetnek. Szerencsére, Önnél ez nem következett be.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2019. szeptember 26., 16:49; Megválaszolva: 2019. szeptember 29., 07:09
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Lehet, hogy nem történt meg minden...
Axonlaesio
Tisztelt Doktor Úr! Az elmúlt egy évben rendszeresen zsibbadnak a végtagjaim, elsősorban a karjaim. Kisebb fokú bizonytalanságérzettel jár. A...
Bal kar zsibbadása
Tisztelt doktornő! Irodai munkát végzek, 2 hete vettem észre, hogyha gépelek az íróasztalnál a bal karom elkezd zsibbadni és düllednek az erek a...
Szklerózis multiplexre utaló...
Tisztelt Doktornő! Végtagi zsibbadások miatt háziorvosom a neurológiai kivizsgálásra utalt be. A kivizsgálás jobboldali túlsúllyal enyhe Babinsky...
Műtét után szövödmény...
Kedves Doktornő/Doktorúr! Három hete lágyéksérv műtétem volt, gerincérzéstelenítéssel, komplikáció- mentesen. A gondom az hogy a műtét után 2...