Bal kar zsibbadása

Tisztelt doktornő! Irodai munkát végzek, 2 hete vettem észre, hogyha gépelek az íróasztalnál a bal karom elkezd zsibbadni és düllednek az erek a kézfejemen. (jobbkezes vagyok) . Vagy pl ha tartom a bal karomon a kabátot hamarabb elfárad és zsibbad/ég. Mintha valami vállban lévő blokk ozokná.? Mitől lehet ez? Csak ilyenkor amikor nem lelógatva tartom hanem "dolgoztatom", mintha a vér intenzívebben áramolna. Mi lehet ez? Köszönöm válaszát, Kata

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza végtagzsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Amit Ön tapasztal, az teljesen fiziológiás jelenségen alapszik. A végtagok normális vérkeringésének fenntartásához az izmok működése, pumpáló funkciója szükséges. Mozdulatlan helyzetben rögzített végtagon, mint pl. számítógépezés közben, -hiába mozognak az ujjak, -a tömeges izommozgás hiányában ez az egész felső végtagban pangás jön létre. Ennek jele a vénák kitágulása, az erek kidülledése, melyet pár izom összehúzódással korrigálni lehet.Bal kar zsibbadást okozhat még az átlagnál hosszabb nyaki borda, vagy a vállöv izmainak görcsös összehúzódása is, pl. ha terhelés éri. (kabát) Levele alapján végül is komolyabb betegségre nem gondolnék. Aggodalmaskodása ronthat a tünetein. Munka közben javasolom, gyakran tornáztassa meg mindkét felső végtagját, a nyaktól kiindulva a vállán keresztül az ujjáiig, hogy a keringést stimulálni, az ereket edzeni, a vérkeringést optimalizálni tudja.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zuzsanna

Kérdés: 2016. január 07., 10:24; Megválaszolva: 2016. január 07., 17:41
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Lehet, hogy nem történt meg minden...
Axonlaesio
Tisztelt Doktor Úr! Az elmúlt egy évben rendszeresen zsibbadnak a végtagjaim, elsősorban a karjaim. Kisebb fokú bizonytalanságérzettel jár. A...
Mi lehetett?
Udvozlom! Az ejszaka felkeltem es annyira el volt zsibbadva a bal karom, hogy nem ereztem. Nem telt el fel perc es a jobb karommal is ugyan ez tortent. Nem...
Szklerózis multiplexre utaló...
Tisztelt Doktornő! Végtagi zsibbadások miatt háziorvosom a neurológiai kivizsgálásra utalt be. A kivizsgálás jobboldali túlsúllyal enyhe Babinsky...
Műtét után...
Kedves Doktornő/Doktorúr! Három hete lágyéksérv műtétem volt, gerincérzéstelenítéssel, komplikáció- mentesen. A gondom az hogy a műtét után 2...