Sm -tanács kérés

Tisztelt Doktornő! 2009februárja óta igazolt SM betegségem van. Ami látóideg gyulladással kezdődött. Kaptam akkoriban rebifet-et illetve avonexet viszont ezekre sajnos allergiás lettem. Ezek után tecfidera gyógyszert kaptam (2004től) . Ez a gyógyszer azóta is hatott kisebb állapot romlással az állapotom stagnált , egészen 8hónappal ezelőttig. Akkor elküldtek MR-re C7-T1 jobb hátsó paracentrális intrameducullaris góc igazolódott. Az állapotom nem javult a Tecfidera gyógyszerről le állították. A panaszaim azóta is tartanak (teljes jobb oldali zsibbadás, szédülés, hányinger, a járasom napról napra bizonytalanabb, illetve nagyon erőse fej/ fül zúgás,nyilalás, kommunikációs kézség folyamatos romlása) . Jártam a neurológus orvosomnál több alkalommal, a segítség kérésben elutasítást kaptam, Steroidot nem kaptam, sem semilyen kezelést, a gyógyszer helyett nem kaptam másik, sem tanácsot hogy mivel javíthatnék az állapotomon. Szóban annyit mondott hogy számos új góc alakult ki és ezek közül legalább 10aktív/ aktivitásra utal. 2gyógyszert ajánlott a Gilenya tablettát, illetve a Mavenclad tablátát ellenben amíg nincs vége a járványnak nem ad gyógyszert , javaslatkén annyit mondott hogy pihenjek és gondolkozzak el a gyógyszerváltáson, illetve hogy gondolkodjak el a vakcina beadatásán abban szeretném a segítségét kérni hogy esetleg a kettő gyógyszer közül melyik lenne Ön szerint a jobb? Melyiket lenne érdemes választanom? Illetve Ön szerint keressek másik orvos? Megérné megvárnom amíg vége a vírusnak? Illetve a vakcinát érdemes lenne be adatnom?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza SM témában

Kedves Kérdező!

Úgy látom a leírásából,hogy Önnél egy relatíve lassan progrediáló, súlyos bénulásos tüneteket nem okozó SM áll fenn.A gyógykezelése is hatásos volt, egészen nyolc hónappal ezelőttig.A Gilenya adása valóban fokozott óvatosságot igényel a járvány idején, a fertőzés veszély miatt.A Mavenclad, mint hasonlóan igen erős immunmoduláló szer, szintén mellékhatásokkal bíró gyógyszer.Másik orvost semmiképpen ne keressen, mert orvosa nagyon is felelősen jár el.A járvány végéig legyen türelemmel.

A vakcina beoltásával kapcsolatban meg kellene kérdezni egy virológust, az Ön esetében mi várható.Ezzel kapcsolatban nem tudnék felelősen állást foglalni.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2021. január 27., 17:43; Megválaszolva: 2021. január 28., 06:31
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
2 hete tartó nyomásérzés a fejen?
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete tapasztalok főleg napközben nyomásérzést, néha fájdalmat a fejem tetején, ill. a halántékomnál két oldalt. Ez főleg...
Korona-vírus vakcina oltóanyag-a...
Tisztelt Dr. Fehér Gergely Doktor Úr! Börzsei Sándor vagyok azt szeretném kérdezni Őntől,hogy nekem november 10.-én volt Budapesten a Honvéd...
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?