SM? Látóideggyulladás? Gyógyszer?

Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy 5évvel ezelőtt egy pontban homályosan láttam egy pontban a bal szememmel. Azt mondták látóideggyulladás és SM-em van. Gerincvizet vettek ami pozitív volt, de MR mutatott pár gócot, ami demylináziós folyamatra utal, de a jobb szememnél mutatott jelnövekedést, a balnál amivel a probléma volt nem. A VEP vizsgálat mindent rendben talált. Most 1hónapja a jobb szememmel homályosan láttam, ezt nagyon fájdalmas arcüreggyulladással jàró megfàzásos tünetekkel együtt járó betegség alatt jött elő. Az MR ugyanazokat a gócokat látta és ami 5evvel ezelőtt ott volt a jelnövekedés miatt most azt mondják a jobb szememen volt látóideggyulladás. A VEP azt írta hogy kétoldali funkciózavar jelei amely legnagyobb. valószínűséggel bal túlsúlyú prechiasmalis opticus neuritis.A P100as eredmény 151 és 148ms eredményt adott, erre írták ezt a diagnózist. Azt szeretném kérdezni, hogy most azt mondta az orvosom, hogy kezdjük el SM-re a gyógyszert szedni, felmerült egy másik betegség kétoldali látóideggyulladás miatt ezért vervetellel kizárták az lenne. Van egy közel 3 éves és egy 11hónapos gyermekem, és szeretnék harmadikat. Ön szerint is mindenképpen kell a gyógyszer?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a SM témában

Kedves Kérdező ! Az SM betegség gyakran indul neuritis n.optici,azaz látóideggyulladás tüneteivel.Amennyiben pozitív volt az liquor immunológiai vizsgálata, az MRI-n gócos demyelinizációra utaló jelek vannak, és a VEP vizsgálat is igazolja az opticus neuritist,azt jelenti, hogy a betegség Önben aktívan jelen van.Sajnos, a terhesség és a szülés gyakran okoz progressziót,ezért azt gondolom, egyelőre az a legfontosabb, hogy kezeltesse magát, ne kockáztasson. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. november 09., 22:28; Megválaszolva: 2020. november 13., 17:58
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Bfs?
Szédülés MRI lelet
fejfájás
fej felszínének fájdalma
Aneurysma gyanú